9 ماده غذایی که مغز را مسموم میکند

به گزارش وبلاگ نخبگان، درباره غذاهایی که به مغزتان آسیب می رسانند و باعث مشکلاتی نظیر مه ذهنی و یا بدتر از همه آلزایمر می شوند چیزی شنیده اید؟ برای پاسخ به این سوال پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا خاتمه بخوانید.

9 ماده غذایی که مغز را مسموم میکند

غذاهای دشمن مغز را بشناسید

مغز پیچیده ترین بخش بدن انسان است که از نورونهای کنترل کننده حرکات بدن، احساس و تفکر تشکیل شده و از این رو، حفظ سلامت مغز از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در نوع تغذیه دقت لازم را داشت.

سالها مطالعه حکایت از آن دارد که به عنوان مثال با مصرف برخی مواد غذایی می توان بر پیر شدن سلولهای مغزی و در نتیجه بروز آلزایمر غلبه کرد، اما از سوی دیگر، استفاده از برخی مواد غذایی ممکن است سلامت مغز را به خطر بیندازد….

غذاهای فرآوری شده
به گزارش نوروسافاری به نقل از روزنامه جام جم، غذاهای فرآوری شده و غذاهای حاوی مواد حساسیت زا خطری برای مغز به شمار میرود. بسیاری از موادغذایی در دنیای امروز به شکل فرآوری شده تهیه میگردد و مصرف زیاد از این گونه مواد میتواند مسائل و بیماریهای خطرناکی را ایجاد و صدماتی به مغز وارد کند.

مواد شیمیایی استفاده شده در مواد غذایی فرآوری شده، مملو از مواد قندی و شربت ذرت با فروکتوز بالاست و بعلاوه سدیم زیاد و چربیهای ترانس نیز دارد که همگی جزو مواد مضر برای سلامت به شمار میروند.

چربی های ترانس
این نوع چربیها، چربیهای هیدروژنهای هستند که به ترانس معروف اند و آسیبهای جدی به مغز وارد میکنند. رژیمهای غذایی سرشار از چربیهای ترانس، باعث افزایش آمیلوئیدهای بتا میشوند. این مواد، رسوبات پلاکهای پپتیدی در مغز هستند که نقش مهمی در ابتلا به آلزایمر ایفا میکنند.

در تحقیقاتی که سال 2012 انجام شد، محققان دریافتند مصرف چربیهای ترانس میتواند کوچک شدن مغز را نیز در پی داشته باشد که از جمله عوامل بروز آلزایمر محسوب میگردد. اسیدهای چرب ترانس در مارگارین، چیپس، بیسکویت، انواع کیک و غذاهای فرآوری شده یافت میگردد.

مونو سدیم گلوتامات
در رژیم غذایی آسیایی، ماده مونو سدیم گلوتامات یا MSG بوفور یافت میگردد. این ماده تقریبا 78 درصد اسید گلوتامیک، 21 درصد سدیم و بیش از یک درصد مواد دیگر دارد. MSG نوعی ماده افزودنی است که مستقیم روی مغز اثر میگذارد و سلولهای مغزی را تحت تأثیر قرار میدهد. این ماده به صورت پنهان در بسیاری از مواد مانند طعمدهندههای طبیعی، ادویه ها، سوپهای آماده و پروتئین سویا وجود دارد.

به گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، مطالعات نشان میدهد بدن از اسیدآمینه گلوتامات به عنوان یک انتقالدهنده تکانههای عصبی در مغز استفاده میکند و بافتهای واکنشدهنده نسبت به این ماده نیز در قسمتهای دیگر بدن یافت میگردد.

عملکرد غیرطبیعی گیرندههای گلوتامات با بروز بیماریهای عصبی چون آلزایمر و بیماری هانتینگتون مرتبط است. تزریق این ماده به موشهای آزمایشگاهی آسیب وارده به سلولهای عصبی را در پی داشته است. علاوه بر این مصرف MSG باعث چاقی، آسیب چشمی، سردرد، خستگی، سردرگمی و افسردگی میگردد.

مواد قندی اضافی
نوشیدنیهای شیرین شده با مواد قندی مصنوعی مانند نوشیدنیهای انرژیزا و ورزشی و نوشابهها بیشترین منابع مواد قندی هستند ولی در کلوچه، کیک و این قبیل خوراکیها و تنقلات، آبمیوههای صنعتی، بستنی، آبنبات و غلات آماده نیز یافت میگردد. مواد قندی اضافی که در مواد غذایی یافت میگردد، بدون داشتن ویتامین، مواد معدنی، فیبر و مواد مغذی مفید، تنها کالری بالایی را جذب بدن میکند و اضافه وزن را در پی دارد.

طبق مطالعات، افرادی که 17 تا 21 درصد کالری روزانه خود را از منابع قندی اضافه شده به مواد غذایی دریافت میکنند، 38 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی قرار دارند. این در حالی است که این خطر در افراد دیگر فقط 8 درصد است.

چربیهای اشباع
همواره از ارتباط مصرف مواد غذایی و چاقی و لاغری بحث میگردد ولی کمتر پیش میآید درباره تأثیر مواد مختلف روی سلامت مغز موضوعی مطرح گردد و این مقوله کمی نادیده گرفته میگردد. چربیهای اشباع ازجمله موادی هستند که علاوه بر اثرات منفی که روی سلامت بدن دارد و چاقی و افزایش مقدار دور کمر را موجب میگردد، با عملکرد مغز نیز مرتبط است به طوری که محققان توانستهاند ارتباطی میان رژیمهای چرب غربیها و بیماریهای مغزی بیابند.

به عبارتی، مصرف رژیم غذایی سرشار از چربیهای اشباع میتواند توانایی مغز را در کاهش تشکیل پلاکهای مغزی که با بیماری آلزایمر در ارتباط است، پایین بیاورد. این نوع چربیها به توانایی یادگیری مغز آسیب وارد میکند.

کافئین
دانه های قهوه حاوی کافئین هستند که باعث هوشیاری مغز میگردد و شما را پرانرژی میکند و مغز را فعال نگه میدارد. کافئین بعلاوه منبع فراوری آدرنالین است که ضربان قلب را بالا میبرد، پمپاژ قلب را انجام میدهد و راههای هوایی را باز میکند.

بعلاوه این ماده، از جذب مجدد دوپامین در بدن جلوگیری میکند و مواد شیمیایی را به مدت طولانی تری در اطراف مغز نگه می دارد. این اثر دوپامین باعث میگردد قهوه مانند یک ماده مخدر عمل کند و در دفعات بعدی مصرف، مغز به آن واکنش نشان دهد.

از این رو، مصرف زیاد قهوه در طول روز میتواند باعث سردرد گردد و اختلال خواب و اضطراب ایجاد کند. مصرف بیش از حد قهوه نیز گیجی، هذیان و گاهی تشنج را در پی دارد که حتی در مواردی میتواند باعث مرگ گردد.

مواد مصنوعی
غذاهای فرآوری شده از مواد نگهدارنده، رنگهای خوراکی و طعمدهندههای مصنوعی تشکیل شدهاند. مواد نگهدارنده، مواد شیمیایی هستند که از فساد ماده غذایی جلوگیری میکنند، رنگهای خوراکی، رنگ خاصی به ماده غذایی میدهند و طعمدهندههای مصنوعی طعم خاصی را به ماده مورد نظر میدهد. همه اینها موادی هستند که نهتنها برای بدن مفید نیستند بلکه ضرر هم دارند.
نمک
نمک پای ثابت غذای بسیاری از افراد است و بدون آن غذا طعم و مزه واقعی پیدا نمیکند ولی مصرف زیاد آن اثرات مخربی بویژه روی مغز به جا میگذارد. نمک فعالیت سلولی مغز را بالا میبرد و فشار زیادی به مغز وارد میکند و تعادل مایعات مغزی و تنظیمات انتقال عصبی را بر هم میزند.

سلامت نبودن عروق بدن با مصرف بالای سدیم یا نمک در رژیم غذایی و ورزش نکردن مرتبط است و در سنین بالا به سرعت باعث افت عملکرد شناختی در افراد میگردد و بعلاوه خطر زوال عقل و آلزایمر را بالا میبرد.

فست فود
این روزها فستفودها جای غذاهای خانگی را پر نموده و به علت در دسترس بودن، افراد تمایل زیادی به مصرف آنها نشان میدهند. همبرگر، سیبزمینی سرخ نموده و… حاوی مقادیر بالایی چربیهای ترانس، اشباع و سدیم یا نمک و مواد قندی اضافه شده است که همگی جزو مواد مضر برای مغز و بدن هستند.

مصرف بالای این مواد به علت کالری بالایی که دارند، باعث چاقی میشوند و بعلاوه افرادی که در هفته بیش از چهار بار فستفود میخورند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.

این مواد غذایی استرس و کوچک شدگی مغز را نیز در پی دارند. اسیدهای چرب مضر و سدیم موجود در فست فود ها در کنار افزودنی مصنوعی، استرسزا بوده و محرک قوی برای مغز به شمار میروند.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "9 ماده غذایی که مغز را مسموم میکند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 ماده غذایی که مغز را مسموم میکند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید