طرز تهیه خورش آلو مازندرانی؛ معجونی از رنگ و مزه

به گزارش وبلاگ نخبگان، خبرنگارانـاستان های شمالی کشور به دلیل دارا بودن اقلیم خوب و زمین های حاصلخیز خاستگاه انواع خوراک ها و غذا های محلی و سنتی هستند. پایه اصلی غذا های شمالی محصولات طبیعی است که در همین زمین های سرسبز و حاصلخیز پرورش می یابند. خورش آلو مازندرانی یا خورش آلو زرشک یکی از انواع غذا های سنتی شمالی است که در شهر های مختلف شمال به روش های گوناگون طبخ می شود و هر کدام طعم و مزه مخصوص به خودش را دارد. پایه اصلی این خورش خوشرنگ و لذیذ آلو بخارا است که خواص فراوانی دارد و طعم بی نظیری به این خورش می دهد.

طرز تهیه خورش آلو مازندرانی؛ معجونی از رنگ و مزه

این خورش خوشمزه در مازندارن برای مراسم رسمی مانند عروسی و یا به عنوان غذا های نذری طبخ می شود و یک غذای مجلسی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش آلوی مازندرانی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این خورش خوشمزه و محلی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خورش آلو مازندرانی

ران مرغ: 3 عدد

پیاز: 2 عدد

سیر: 5 حبه

آلو خورشتی: 1 لیوان

زرشک: نصف لیوان

شکر: 1 قاشق غذاخوری

رب انار ملس: 2 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده غلیظ: نصف پیمانه

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه لازم

روغن: به اندازه لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1ـ نکات مربوط به رب انار

رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای طبخ این خورش سعی کنید رب انار را از فروشگاه های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می کنند، تهیه کنید.

2ـ نکات مربوط به زعفران

همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می شود و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

3ـ نکات مربوط به آلو خورشتی

آلو با داشتن خواص آنتی اکسیدانی سرشار از ویتامین های گروه A، B، C و همچنین دارای کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و گوگرد است. آلو خورشتی معمولا به رنگ های زرد، سیاه و قهوه ای روشن و در اندازه های ریز یا درشت در بازار موجود است. آلو خورشتی تازه و مرغوب نباید بوی ترشیدگی بدهد و باید ظاهری شفاف داشته باشد. همیشه هنگام استفاده از آلو در خورش نیم ساعت قبل آن را توی یک کاسه با آب ولرم خیس کنید. این کار باعث می شود اگر آلو دارای شن ریزه یا آشغال باشد، با خیس خوردن کاملا تمیز شود. بعد از نیم ساعت آلو را توی یک صافی بریزید و روی آن آب بگیرید؛ سپس به غذا اضافه کنید.

4ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

طرز تهیه خورش آلو مازندرانی

1ـ برای شروع کار ابتدا تکه های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه حسابی ماساژ بدهید؛ سپس مرغ ها را با اندازهی روغن داخل ماهی تابه سرخ کنید.

2ـ پیاز ها را پوست و سپس خرد کنید و داخل همان روغنی که مرغ را سرخ کرده بودید، بریزید تا سرخ شود. وقتی پیاز طلایی شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید؛ سپس سیر رنده شده را بریزید و یک دقیقه بعد تکه های مرغ سرخ شده را به ماهی تابه اضافه کنید.

3ـ حالا آلوی خورشتی و زرشک را که از قبل خیس داده و آبکش کرده اید، به مرغ اضافه کنید. رب انار و زعفران دم کرده را هم بریزید و کمی دیگر فلفل و نمک اضافه کنید. شکر را داخل یک لیوان آب جوش حل کنید و به مواد بالا اضافه کنید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید. حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان بدهید تا خورش شما جا بیفتد و مرغ ها کاملا بپزند. وقتی خورش به غلظت رسید و لعابی شد، اجاق گاز را خاموش کنید. خورش آلوی مازندرانی خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه خورش آلو مازندرانی؛ معجونی از رنگ و مزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش آلو مازندرانی؛ معجونی از رنگ و مزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید