اجرای کشت قراردادی برای یک درصد محصولات کشاورزی

به گزارش وبلاگ نخبگان، ساداتی نژاد گفت: یک درصد محصولات کشاورزی به صورت قراردادی فراوری می شوند در حالیکه این رقم در جهان 40 درصد است و باید در کشور ما هم توسعه یابد.

اجرای کشت قراردادی برای یک درصد محصولات کشاورزی

به گزارش وبلاگ نخبگان؛ سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در برنامه نگاه یک توضیح داد: تامین امنیت غذایی پایدار برای مردم یکی از مسائل مهم برای همه کشور های جهان است یعنی غذا در دسترس باشد و به طور کامل تامین گردد.

او با بیان اینکه تمرکز ما بر روی حوزه امنیت غذایی است، اضافه نمود: یکی از موضوع هایی که در برنامه کوتاه مدت وزارت جهاد کشاورزی به آن اشاره کردیم این بود که امنیت غذایی پایدار را بتوانیم در سه ماهه نخست دولت سیزدهم محقق کنیم، چون مقداری کمبود فراوری و کسری تامین وجود داشت و این می توانست مسائل و ایجاد صف هایی را در بعضی از محصولات داشته باشد.

وی ادامه داد: برای این کار اقداماتی را انجام دادیم و قرارگاه امنیت غذایی را ایجاد کردیم. در بحث امینت غذایی دو بخش فراوری و توزیع باید متعادل باشند که در چند ماه گذشته در توزیع چالش هایی داشتیم. چالش دوگانگی در مدیریت وجود داشت که اکنون مدیریت کل زنجیره غذایی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است و شاهد بودیم که در این مدت بازار فرایند رو به بهبودی را طی کرد.

وزیر جهاد کشاورزی توضیح داد: در حال حاضر ذخایر محصولات کشاورزی در کشور کافی است و نگرانی بابت تامین کالاهای اساسی در شب یلدا و شب عید وجود ندارد.

او ادامه داد: در حوزه غذا دو بخش فراوری و توزیع داریم. در مورد قیمت و مقرون به صرفه سازی غذا باید در هر دو بخش کار انجام دهیم. بخش فراوری بهره وری به کاهش قیمت یاری می نماید که در برنامه داریم اما زمان بر است.

ساداتی نژاد گفت: اگر بهره وری افزایش و در هر هکتار اندازه فراوری محصول بیشتر گردد قیمت کاهش خواهد یافت.

وزیر جهاد کشاورزی توضیح داد: کشاورزی قراردادی را شروع نموده ایم که می تواند بهره وری در فراوری را افزایش دهد.به طور مثال گندم را از کشاورز در خاتمه فصل می خریم . از ابتدا با کشاورز قرار داد بسته می گردد ، سم بذر و کود در اختیار او قرار داده می گردد و محصول بیمه می گردد و در خاتمه کار این ها حساب می گردد

ساداتی نژاد گفت: از 7 مهر کشاورزی قراردادی را شروع کردیم از 22 آبان سامانه ها ایجاد شد و کار با شرکت بازرگانی دولتی شروع شده است که در آینده با شرکت های خصوصی هم انجام خواهد گرفت. هم اکنون 70 هزار هکتار زمین تحت این کشاورزی قراردادی قرار گرفته است.

عضو کابینه دولت توضیح داد: برترین کار برای افزایش بهره وری فراوری همین کشاورزی قراردادی است و ما از آن در همه محصولات حمایت می کنیم و از شرکت های خصوصی هم دعوت می کنیم به این حوزه ورود پیدا نمایند.

او اضافه نمود: در حال حاضر یک درصد محصولات کشاورزی فراوری قراردادی داریم در حالیکه میانه جهان 40 درصد است.

ساداتی نژاد گفت: در کشاورزی قراردادی محوری ترین موضوع خود مردم و تشکل های بخش خصوصی هستند ما باید حمایت کنیم از بخش خصوصی که کشاورزی قراردادی توسعه پیدا کند.

وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر 20 هزار مرغداری در کشور وجود دارد، گفت: این مرغداری ها به لحاظ فراوری متفاوت اند بعضی از این مراکز زنجیره هستند و تمام مراحل فراوری را در اختیار دارند، بعضی هم فقط جوجه یک روزه پرورش می دهند و تحویل کشتار می دهند.کمبود فناوری می تواند اندازه مصرف دام طیور را در این حوزه افزایش دهد، ولی با زنجیره شدن این حوزه مصرف نهاده کاهش می یابد و اندازه فراوری افزایش خواهد یافت، در این امر دولت نقش حامی و ناظر را ایفا می نماید و اصل امور باید دست اتحادیه ها باشد.

ساداتی نژاد با بیان اینکه کشور در آبان 1400 بحرانی ترین شرایط فراوری مرغ را تجربه کرد، اضافه نمود: برای جلوگیری از ایجاد صف در این حوزه و بازار، اوضاع فراوری را ساماندهی کردیم و با اجرای قانون انتزاع، توزیع را هم مدیریت کردیم.

وزیر جهاد کشاورزی توضیح داد: چرخه توزیع در کشورمان سنتی بود. برای حذف دلال ها و واسطه ها اقدام به فعال نمودن توزیع هوشمند کردیم و سامانه توزیع هوشمند را راه اندازی شد. در این راستا روزانه حدود 500 تن مرغ و تخم مرغ بدون واسطه به دست مصرف نماینده می رسد و حدود 32 هزار مغازه در تهران و البرز در این طرح همکاری کردند.

ساداتی نژاد اضافه نمود: در این 32 هزار مغازه، قیمت ها بر اساس فاکتوری بود که مستقیم از مزرعه و فراوری نمایندگان دریافت نموده بودند و دیگر کسی نمی توانست بگوید محصولی را گران تهیه نموده ام.

او گفت: توزیع هوشمند باید هر روز هوشمند تر و گسترده تر گردد و امیدواریم که بازار شب عید را هم با توزیع هوشمند مدیریت کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه برنامه در مورد شبهات مطرح شده درباره انحصار سامانه هوشمند توزیع مواد غذایی گفت: با توجه به مسائل توزیع کالا در بازار باید اقدامی را در کوتاه مدت انجام می گرفت و باید در بستر پلتفرم های موجود این کار را انجام می دادیم چون زمان نداشتیم.

او ادامه داد: سازمان تعاون روستایی از پلتفرم ها دعوت کرد که شروطی داشت اولا باید لجستیک داشته باشند و دوما کالا را با قیمت تنظیم بازار ارسال نمایند. در شروع کار به علت اینکه آمادگی لازم نبود از آن استقبال نشد. در حال حاضر 2 تا 3 پلتفرم این کار را انجام می دهد و درخواست هایی هم از بعضی پلت فرم های معروف برای این کار شده است و هیچ انحصاری در سامانه هوشمند وجود ندارد.

ساداتی نژاد گفت: هر پلتفرمی که در کل کشور آمادگی دارد می تواند درخواست دهد . اینکه کالایی را از فراورینماینده به دست مصرف نماینده برسانیم موجب مقرون به صرفه سازی خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان نمود: با اجرای قانون تمرکز خانواده کشاورزی توسعه پیدا کرد و توزیع نمایندگان هم در حوزه جهاد کشاورزی قرار گرفته است. مصرف گوشت مرغ در کشور 1300 تن است و توزیع هوشمند در حد 300 تن است بنابراین توزیع هوشمند بیشتر نقش کنترل نماینده و تنظیم بازاری دارد و رانتی در این زمینه ایجاد نخواهد شد.

او در مورد فراوری و توزیع دام گفت: در حوزه محصولات کشاورزی، فراوری برنامه ریزی شده است به طور مثال فراوری فعلی مرغ و گوشت بر اساس برنامه ریزی دولت قبل است و برنامه ما از سال 1401 جواب خواهد داد. ما برنامه فراوری مشکل دار را تحویل گرفتیم و با تامین و رصد روزانه کوشش داریم به پایداری فراوری برسیم.

ساداتی نژاد ادامه داد: در این 3 ماه به علت چالش های موجود بیشتر روی مرغ و تخم مرغ تمرکز داشتیم . در حوزه دام هم ورود پیدا نموده ایم و برنامه ریزی اجرا شده و در آینده خبرهای خوبی در این بخش خواهیم داشت. توزیع هوشمند در بخش گوشت هم انجام خواهد گرفت.

او اضافه نمود: به علت خشکسالی ، دامداران شرایط سختی داشتند. بخشی از دام عشایر مازاد بود که با قیمت مناسب خرید کردیم. بعضی عشایر هم امکان نگه داشتن دام به علت کمبود نهاده نداشتند و شرکت پشتیبانی امور دام نهاده را در اختیار آنها قرار داد و بعد از فصل پروار تسویه خواهد نمود.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشتار دام مولد طبق قانون ممنوع است و اگر در کشتارگاهی این کار صورت بگیرد برخورد قانونی می گردد . درصدی ممکن است در ماه های اول و دوم به علت اینکه قابل تشخیص نیست صورت می گیرد.

او ادامه داد: مسائل در تامین نهاده وجود داشت که اکنون اقداماتی اجرا شده و این مسائل تا حد زیادی برطرف شده است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "اجرای کشت قراردادی برای یک درصد محصولات کشاورزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اجرای کشت قراردادی برای یک درصد محصولات کشاورزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید