معجزه دمنوش این ادویه ایرانی و پرطرفدار
به گزارش وبلاگ نخبگان، زردچوبه یکی از ادویه های پرکاربرد است که به علت خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی معروفیت دارد. در ادامه این مطلب به فواید عادت به نوشیدن دمنوش این ادویه اشاره خواهیم کرد.

به گزارش سلامت، زردچوبه یکی از ادویه های پرکاربرد است که به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی معروفیت دارد. گرچه معمولا از زردچوبه برای طعم دادن به غذا ها استفاده می گردد، اما برای بهره مندی از خواص این ادویه بی نظیر می توان آن را به شکل دمنوش نیز مصرف کرد. در ادامه این مطلب به فواید عادت به نوشیدن دمنوش این ادویه اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
1. تسکین درد های آرتریت
خواص ضدالتهابی قوی دمنوش زردچوبه در تسکین التهابات و تورم ناشی از آرتریت یا التهاب مفاصل موثر است. براساس مطالعات، ترکیب فعالی به نام کورکومین در زردچوبه در کاهش درد مبتلایان به آرتروز نقش دارد.
2. پیشگیری از آلزایمر
گرچه هنوز دلیل ابتلا به آلزایمر معین نیست، اما به نظر می رسد کورکومین می تواند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری موثر باشد. آنتی اکسیدان های زردچوبه از آسیب های زمینه ساز تحلیل شناختی و آلزایمر پیشگیری می نمایند. حتی نکته مهم تر اینکه ثابت شده زردچوبه احتمال از دست دادن نشانگر های سیناپسی و تجمع آمیلوئید های مرتبط با پیشرفت بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.
3. کاهش خطر سرطان
بسیاری از ترکیبات مفید دمنوش زردچوبه به خصوص ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی می تواند زمینه ابتلا به سرطان را کاهش دهند.
4. موثر در بهبود کولیت
کولیت، بیماری مزمنی است که زمینه ساز زخم در قسمت انتهایی سیستم گوارشی می گردد. مصرف زردچوبه می تواند به بهبود علائم این بیماری یاری کند. براساس یکی از مطالعات، مصرف زردچوبه در مبتلایان به کولیت به طرز قابل توجهی عود بیماری را کاهش می دهد.
5. تقویت سیستم ایمنی
زردچوبه به تقویت سیستم ایمنی حتی در افرادی که دچار اختلالات ایمنی هستند، یاری می نماید. براساس یکی از نظریه ها، زردچوبه در تعادل عملکرد سیستم ایمنی نقش دارد و شاید توصیه به مصرف دمنوش زردچوبه در دوران بیماری های فصل سرما به همین منظور باشد.
6. کاهش کلسترول خون
کاهش کلسترول بد خون (LDL) در کم شدن زمینه خطر برخی از بیماری های جدی به خصوص بیماری های قلبی عروقی و سکته های مغزی موثر است. تاثیر زردچوبه در این زمینه ثابت شده و یکی از مطالعات نشان می دهد که حتی مصرف کم کورکومین با کاهش کلسترول بد و کلسترول کلی خون ارتباط دارد.
احتیاط در مصرف این دمنوش
گرچه زردچوبه ممنوعیت مصرف کلی ندارد و همیشه توصیه به گنجاندن این ادویه در رژیم غذایی می گردد، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد، زیرا اندازه خیلی زیاد آن می تواند زمینه ساز التهاب کیسه صفرا و تشکیل سنگ های صفراوی، انسداد مجاری صفراوی، افزایش ترشح اسید معده، زخم معده و اختلال کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت گردد.
دمنوش زردچوبه بعلاوه باعث رقیق شدن خون می گردد و به همین خاطر تا 2 هفته پس از عمل جراحی نباید این دمنوش را مصرف کرد. افرادی که از دارو های ضدانعقاد خون استفاده می نمایند نیز باید از این نوشیدنی پرهیز نمایند.
منبع: فرارو