طرز تهیه ترشی انار با 8 طعم مختلف
به گزارش وبلاگ نخبگان، اگر طعم انار را دوست دارید، ترشی انار را هم حتما امتحان کنید. در طرز تهیه ترشی انار، سرکه و آب انار را با چاشنی های نمک و شکر بجوشانید و در پایان دانه های انار را به آن اضافه کنید. البته اگر بخواهید ترشی مفصل تری داشته باشید، می توانید دانه های انار را با انواع صیفی جات مثل کلم قرمز، گل کلم و… هم مخلوط کنید. حتی می توانید به این ترشی، لبو اضافه کنید، اما لبوها حتما باید در ابتدا نیم پز شوند.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی این ترشی مجذوب کننده و خوش رنگ را با هم می بینیم:
ترشی انار | |
تعداد نفرات | یک شیشه میانه ترشی |
زمان آماده سازی | 10 دقیقه |
زمان پخت ترشی | 40 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه ترشی انار با سرکه
این ترشی خوش طعم در کمتر از 1 ساعت آماده می گردد و با رنگ و لعاب اشتها برانگیز خود، جلوه متفاوتی به سفره غذا می دهد. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه ترشی انار با سرکه را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی انار
برای تهیه این ترشی پاییزی، مواد اولیه زیر را آماده کنید. منظور از لیوان، لیوان های دسته دار فرانسوی است.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
دانه انار | 500 گرم |
آب انار | 2 لیوان |
سرکه | 1 لیوان |
نمک | به میزان لازم |
شکر (اختیاری) | به میزان لازم |
مراحل تهیه ترشی انار با سرکه
دستور تهیه ترشی انار با سرکه مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: آب انار و سرکه را در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت میانه قرار دهید تا بجوشند.
- مرحله دوم: نیم ساعت بعد از جوشیدن آب انار و سرکه با هم، دانه های انار و میزان کافی نمک را به قابلمه بیفزایید.
نکته: اگر می خواهید ترشی انار ساده طعمی ملس و مایل به شیرینی پیدا کنید، در همین مرحله میزانی شکر هم در قابلمه بریزید.
- مرحله سوم: شعله گاز را خاموش کنید و قابلمه را در فضای آشپزخانه قرار دهید تا محتویات آن کاملا خنک شوند. سپس، ترشی انار را در شیشه های درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید.
تهیه ترشی انار ناردون
در این دستور باید به ازای 1 کیلو دانه انار و 1 لیتر آب انار، از نیم کیلو لبو و 1 لیوان سرکه بهره ببرید. ادویه های ترشی انار ناردون هم شامل گلپر، پودر گشنیز، سیاه دانه و فلفل سیاه است. دستورالعمل تهیه ناردون شمالی به صورت مراحل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا لبو را بشویید و همراه با میزانی آب بپزید. سپس آن را رنده نموده و کنار بگذارید. البته می توانید لبوهای پخته را به شکل های دلخواه قالب بزنید.
- مرحله دوم: دانه های انار را همراه با میزانی نمک داخل قابلمه ای مناسب ریخته و 4 تا 5 ساعت کنار بگذارید.
- مرحله سوم: در ادامه کار، آب انار و سرکه را در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت میانه قرار دهید.
- مرحله چهارم: 2 تا 3 دقیقه بعد از جوشیدن ترکیب سرکه و آب انار، دانه های انار مزه دار شده و لبوی رنده شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله پنجم: صبر کنید تا مواد ترشی انار نادون 2 دقیقه با هم بجوشند. سپس، شعله گاز را خاموش نموده و صبر کنید تا مواد خنک شوند.
- مرحله ششم: ادویه های گفته شده را به اضافه میزانی نمک به مواد ترشی بیفزایید و آن را در یک بطری شیشه ای تمیز و خشک بریزید. ترشی را در یخچال قرار دهید تا 1 هفته بعد آماده مصرف گردد.
طرز تهیه ترشی انار و کلم قرمز
افزودن کلم قرمز به انار در قالب یک ترشی پاییزی، تجربه ای فرق دارد که پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید. برای درست کردن ترشی انار و کلم قرمز به ازای 3 عدد انار به 200 گرم کلم قرمز، 5 عدد فلفل سبز، چند حبه سیر و 10 عدد گوجه گیلاسی احتیاج است. بعلاوه، میزانی سرکه، 2 لیوان آب انار و 2 لیوان ساقه کرفس خرده شده هم آماده کنید. چاشنی نمک و فلفل هم فراموش نگردد. مراحل کار به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: کلم قرمز را به صورت ریز خرد نموده و آن را در ظرفی بزرگ با دانه های انار و ساقه های کرفس مخلوط کنید.
- مرحله دوم: در ادامه، فلفل سبز، گوجه گیلاسی ها و حبه های سیر را هم به مخلوط مواد اضافه کنید.
- مرحله سوم: حالا سرکه را با آب انار و نمک و فلفل داخل ظرف بریزید. خوب هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم ترکیب شوند.
- مرحله چهارم: ترشی را در بطری شیشه ای استریل و خشک بریزید و در مکانی خشک و خنک قرار دهید. 1 ماه بعد ترشی شما آماده است.
نکته: ترشی انار و گل کلم هم طبق همین روش تهیه می گردد و کافی است به جای کلم قرمز از همان میزان گل کلم بهره ببرید.
طرز تهیه ترشی انار با لبو
این ترشی ظاهر بسیار مجذوب کنندهی دارد و می توانید به عنوان یک ترشی انار مجلسی روی آن حساب کنید. به خصوص اگر لبوها را قالب بزنید، زیبایی ترشی را چند برابر خواهید کرد. در این رسپی به ازای 4 عدد لبوی میانه و 1 لیوان شکر، 2 لیوان دانه انار مورد احتیاج است. مثل همواره، نمک و سرکه هم فراموش نگردد. برای تهیه آن طبق مراحل زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا لبوها را شسته و پوست بگیرید. سپس، آن ها را به شکل مکعبی خرد نموده یا رنده کنید.
- مرحله دوم: لبوهای رنده شده را با شکر و سرکه داخل قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزند و نرم شوند.
نکته: میزان سرکه باید به میزان ای باشد که کاملا روی سطح لبوها را بپوشاند.
- مرحله سوم: بعد از پختن لبوها، شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا محتویات داخل قابلمه خنک شوند. سپس، دانه های انار و 2 قاشق چایخوری نمک را به مواد اضافه کنید.
- مرحله چهارم: مواد ترشی انار و لبو را داخل ظرفی شیشه ای و خشک بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. اگر میزان سرکه ترشی کم بود، دوباره میزانی سرکه اضافه کنید.
- مرحله پنجم: شیشه ترشی را به مدت 3 تا 5 روز داخل یخچال قرار دهید تا ترشی برسد و آماده مصرف گردد.
طرز تهیه ترشی انار با سیب و لبو
این دستور شباهت زیادی به رسپی قبل دارد. البته طعم سیب، حالی و هوای دیگری به این ترشی مجذوب کننده می دهد. برای تهیه آن مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: 5 عدد لبو را شسته، پوست گرفته و رنده کنید. سپس، آن ها را در قابلمه ای مناسب ریخته و روی آن ها سرکه بریزید. سرکه باید روی لبوها را بپوشاند.
- مرحله دوم: مخلوط لبو و سرکه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشند و مخلوط، حالت مارمالاد پیدا کند.
- مرحله سوم: 3 عدد سیب درختی را پوست کنده و رنده کنید. سپس آن ها را به لبوی در حال جوش اضافه کنید و به میزان دلخواه هم شکر بریزید.
- مرحله چهارم: حالا شعله را خاموش نموده و مخلوط را کنار بگذارید تا سرد گردد. در همین فاصله، 2 عدد انار را هم دان کنید.
- مرحله پنجم: دانه های انار را به مخلوط سیب و لبو بیفزایید و ترشی را داخل ظرفی تمیز و شیشه ای بریزید. این ترشی پس از چند روز می رسد، اما باید در جایی خنک قرار گیرد.
نکته: در صورت تمایل می توانید میزان شکر را کم نموده و قدری نمک اضافه کنید که ذائقه ای است.
طرز تهیه ترشی انار و زرشک
این ترشی یک چاشنی خوشمزه و خوش آب و رنگ است که خیلی آسان می توان آن را در منزل تهیه کرد. کافی است 4 عدد انار ترش، 2 قاشق غذاخوری زرشک، 2 عدد نبات شاخه ای و 2 قاشق غذاخوری رب انار را آماده کنید. سپس، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: انارها را دان نموده و آن ها را از طریق گوشتکوب یا غذاساز به خوبی له کنید.
- مرحله دوم: انار کوبیده شده را داخل قابلمه ای مناسب ریخته و با شعله ملایم حرارت دهید. در صورت تمایل، میزانی نبات اضافه کنید تا طعم ملس تری پیدا کند.
نکته: اگر طعم ترش و شور را می پسندید، در این مرحله به جای نبات، کمی نمک اضافه کنید.
- مرحله سوم: زمانی که دانه های انار و نبات با یکدیگر جوشیدند و مواد به غلظت دلخواه رسید، زرشک های شسته شده را هم اضافه کنید.
- مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه ترشک یا ترشی انار و زرشک، رب انار را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و تمام مواد را هم بزنید تا مزه ها به خورد هم بروند.
- مرحله پنجم: زمانی که مواد ترشک به غلظت مناسبی رسید، آن را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا خنک گردد. این چاشنی بلافاصله بعد از تهیه قابل استفاده است و می توانید در کنار انواع غذاها آن را سرو کنید.
نکته: ترشک نباید بیش از میزان حرارت دیده و غلیظ و خشک گردد.
طرز تهیه ترشی انار و کلم بنفش
در این دستور به ازای 6 عدد انار، 5 عدد لبو و 1 عدد کلم بنفش کوچک تهیه کنید. سرکه، آب و میزانی نمک و شکر هم کنار دست خود داشته باشید. مراحل کار به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: لبوها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آن ها را از وسط برش زده و همراه با میزانی آب نیم پز کنید. دقت کنید که لبوها بیش از میزان نرم نشوند و کمی سفت باشند.
- مرحله دوم: آب لبو را صاف نموده و صبر کنید تا لبوها سرد شوند. در همین فاصله، کلم بنفش را بشویید و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
- مرحله سوم: در ادامه کار، لبوهای سرد شده را هم به صورت خلالی ریز خرد نموده و انارها را دان کنید.
- مرحله چهارم: سرکه را با میزانی آب لبو بجوشانید. 2 قاشق غذاخوری شکر و 1 قاشق چایخوری نمک هم به محلول سرکه بیفزایید.
- مرحله پنجم: پس از اینکه محلول سرکه به میزان 10 دقیقه جوشید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد گردد.
- مرحله ششم: لبو، کلم بنفش و دانه های انار را در یک ظرف شیشه ای به صورت لایه لایه بریزید و ظرف را با محلول سرکه ولرم شده پر کنید.
- مرحله هفتم: درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را به مدت 1 شبانه روز در دمای محیط قرار دهید تا کلم ها کمی نرم شوند. سپس ترشی را در یخچال بگذارید و پس از 1 هفته، درب آن را باز کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه ترشی انار
در تمام دستورالعمل های ترشی انار می توانید میزانی سیر هم اضافه کنید. چند حبه سیر، عطر و طعم این ترشی پاییزی را بهتر می نماید.
اصول نگهداری از ترشی انار چیست؟
حتما ترشی انار را داخل یخچال نگهداری کنید، زیرا ماندن این ترشی در فضای محیط باعث بدرنگ شدن آن می گردد.
چطور از کپک زدن ترشی انار جلوگیری کنیم؟
برای این منظور، درب ظرف ترشی را محکم ببندید تا هیچ هوایی وارد آن نگردد. به علاوه، دقت کنید که تمام مواد ترشی از قبیل صیفی جات و… کاملا خشک باشند و رطوبتی در کار نباشد.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی انار
می توان در تهیه ترشی انار، به جای سرکه انگور از سرکه انار هم استفاده کرد. این سرکه، یک آنتی اکسیدان قوی است و نقش مؤثری در تنظیم فشار خون دارد.
خواص انار
انار یک مجموعه کامل از انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین های گروه B است. این میوه شگفت انگیز به خوبی از سیستم ایمنی بدن در فصل پاییز حمایت می نماید و در پیشگیری از بیماری های عفونی، انواع سرطان ها و بهبود سلامت قلب و عروق هم موثر است. واضح است که مصرف میوه تازه انار، برترین راه رساندن مواد مغذی آن به بدن است. با این حال، قدری تنوع هم بد نیست و می توانید گاهی ترشی این میوه را مصرف کنید.
ترشی انار، ترشی مجذوب کننده و اشتهاآور
نحوه درست کردن ترشی انار به روش های مختلف را شرح داده و نکات تهیه آن را برایتان گفتیم. تهیه این ترشی مراحل پیچیده ای ندارد و سعی کنید حتما به یکی از این روش ها ترشی انار را آماده کنید.
البته، اگر انار یا دیگر میوه و صیفی جات مورداحتیاج برای این ترشی را در اختیار ندارید، از وبلاگ نخبگان یاری بگیرید. شما می توانید برترین و باکیفیت ترین میوه ها از جمله انار را به راحتی با سفارش آنلاین میوه از وبلاگ نخبگان سفارش دهید و آن ها را در کوتاه ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.امیدواریم از درست کردن این ترشی پاییزی و استفاده از آن در کنار انواع غذاهای خوشمزه ایرانی لذت ببرید و لحظات شادی را تجربه کنید.
سوالات متداول
مناسب ترین انار برای تهیه ترشی انار چیست؟
بهتر است از انارهایی با دانه های قرمز بهره ببرید، اما دانه ها نباید سفت باشند. به علاوه، شیرینی، ترشی یا ملس بودن این دانه ها روی طعم ترشی هم اثر زیادی دارد.
برای تهیه ترشی انار از چه سرکه ای استفاده می گردد؟
برای این منظور می توان از سرکه انگور یا سرکه انار استفاده کرد.
منبع: اسنپ فود