مرغ چه مدت در یخچال سالم می ماند؟
به گزارش وبلاگ نخبگان، مرغ در بسیاری از خانواده ها یک گوشت اصلی است. با این حال، این منبع سالم و خوشمزه از پروتئین دارای خطر بالای آلودگی باکتریایی است. به همین دلیل مهم است که آماده سازی، ذخیره سازی و پختن آن به درستی انجام گردد
مدت نگهداری مرغ در یخچال چقدر است؟
به گزارش وبلاگ نخبگان به نقل از رژیم غذایی ،به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، مرغ خام می تواند در یخچال حدود 1 - 2 روز نگه داشته گردد. همین امر در خصوص بوقلمون خام و سایر مرغ ها نیز صادق است.
در همین حال، مرغ پخته شده می تواند در یخچال حدود 3 - 4 روز بماند.
ذخیره مرغ در یخچال باعث کاهش رشد باکتری ها می گردد زیرا باکتری ها در دماهای کمتر از 40 درجه فارنهایت (4 درجه سانتیگراد) آهسته تر رشد می نمایند.
علاوه بر این، مرغ خام بهتر است در مخزن مقاوم به نشتی برای جلوگیری از نشت آب مرغ به مواد غذایی نگهداری گردد تا مواد غذایی را آلوده نکند. مرغ پخته شده باید در یک ظرف محفوط از هوا در یخچال نگهداری گردد
اگر شما احتیاج به ذخیره مرغ بیش از چند روز دارید بهتر است آن را در فریزر خود ذخیره کنید.
قطعات مرغ خام را می توان در فریزر تا 9 ماه ذخیره کرد در حالی که یک مرغ کامل را می توان تا یک سال منجمد کرد. مرغ پخته شده را می توان در فریزر برای 2-6 ماه ذخیره کرد.
چگونه می توان گفت که مرغ خراب شده است
اگر بیش از چند روز مرغ را در یخچال قرار داده اید این احتمال وجود دارد که خراب شده باشد.
در زیر چند راه برای گفتن اینکه مرغ در یخچال شما، خراب شده است آورده می گردد.
تاریخ آن گذشته باشد. مرغ - خام و پخته شده - بهتر است تا قبل از تاریخ انقضاء مصرف گردد.
مرغ تغییر رنگ داده باشد. مرغ خام و پخته که آغاز به تبدیل به رنگ سبز خاکستری نموده، خراب است. لکه های خاکستری تا سبز، کپک رشد باکتری را نشان می دهد.
مرغ بو بدهد. اگر هر دو مرغ خام و پخته یک بوی اسیدی شبیه آمونیاک بدهد نشان دهنده خرابی مرغ است. با این حال، اگر مرغ با سس ها، گیاهان یا ادویه جات معطر شده باشد تشخیص این بو می تواند سخت باشد.
بافت مرغ را آنالیز کنید. مرغی که دارای بافت لزج است خراب شده است. شستشوی مرغ باکتری ها را از بین نمی برد. در عوض، انجام این کار می تواند باکتری ها را از مرغ به دیگر مواد غذایی، ظروف و سطوح انتشار داده و باعث آلودگی متقابل گردد.
اگر فکر می کنید که مرغ در یخچال شما خراب شده است آن را از بین ببرید.
خطرات خوردن مرغ خراب شده چیست؟
خوردن مرغ خراب شده می تواند باعث بیماری های غذایی گردد همچنین به عنوان مسمومیت غذایی شناخته می گردد.
مرغ خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می دهد زیرا ممکن است با باکتری ها مانند کمپیلوباکتر، سالمونلا و غیره آلوده گردد.
به طور معمول، هنگامی که شما مرغ تازه را کاملاً می پزید این باکتری ها از بین می فرایند.
با این حال، شما هنوز هم باید از پختن و خوردن مرغ خراب شده اجتناب کنید. گرچه دوباره گرم کردن و یا پختن می تواند باکتری های سطحی را از بین ببرد بعضی از سموم فراوری شده توسط باکتری را از بین نمی برد که اگر شما آنها را بخورید می تواند مسمومیت غذایی را به شما بدهد.
مسمومیت غذایی می تواند علائم ناراحت نماینده و گاهی خطرناکی از جمله تب بالا (بیش از 101.5 درجه فارنهایت یا 38.6 درجه سانتیگراد)، لرز، تهوع، استفراغ، اسهال، مدفوع خونی و کم آبی بدن را شامل گردد.
در بعضی موارد، مسمومیت شدید مواد غذایی می تواند به بستری شدن منجر شده و حتی منجر به مرگ نیز می گردد.
اگر فکر می کنید که مرغ شما خراب شده است آن را نخورید. همواره بهترین است که اگر مظنون به خراب شدن مرغ شده اید آن را کنار بگذارید.
منبع: جام جم آنلاین