زمانی برای مستی اسب ها!
به گزارش وبلاگ نخبگان، شیوع ویروس کرونا و توصیه اکید سازمان بهداشت جهانی به قرنطینه سبب شد تا تمامی فعالیت های ورزشی و باشگاه های مربوطه تعطیل شود...

سعید آقایی
شیوع ویروس کرونا و توصیه اکید سازمان بهداشت جهانی به قرنطینه سبب شد تا تمامی فعالیت های ورزشی و باشگاه های مربوطه تعطیل شود. توصیه ای که در قالب یک مصوبه دستوری به تمامی باشگاه ها در روزهای انتهای اسفندماه سال گذشته از سوی وزارت ورزش و جوانان ابلاغ شد تا تمامی باشگاه های خصوصی و دولتی تعطیل شود.
در این میان شرایط باشگاه سوارکاری قصرفیروزه با تمامی باشگاه های ورزشی دیگر تفاوت داشت. مجموعه ای بزرگ و مجهز که قدمت چند دهه ای دارد و تمامی امکانات و تجیهزات مرتبط با ورزشهای سوارکاری از جمله مانژ تابستانی و زمستانی چوگان، پیست مجهز و اختصاصی پرش، کورت درساژ و زمین های متعدد تمرینی در آن وجود دارد و با داشتن پانسیون ها و اصطبل های اختصاصی برای اسب ها به نوعی مجهزترین و مدرنترین باشگاه سوارکاری ایران به شمار می رود.
این مجموعه یک باشگاه با دو کاربری است که بخشی از کاربران آن عضوی از فدراسیون سوارکاری هستند و بخش دیگر زیرمجموعه فدراسیون چوگان محسوب می شوند.
در این باشگاه چند صد راس اسب در پانسیون های اختصاصی آن نگهداری می شوند که جملگی مالک شخصی دارند و از قیمت های چند صد میلیونی برخوردارند. تعطیلی باشگاه سبب قطع ارتباط مالکین این اسب ها با حیوانات خود شد و از آنجایی که اسب یک موجود زنده است و با انسان پیوند نزدیک و عاطفی برقرار می کند، این اتفاق با اعتراض شدید مالکین آنها روبرو شد.
جمع کثیری از مالکین اسب های مستقر در باشگاه قصرفیروزه چندین بار در تماس و مراجعه با باشگاه خواستار سرکشی از اسب های خود شدند اما با توجه به ابلاغیه وزارت ورزش و جوانان از حضور آنها در باشگاه و پانسیون های اختصاصی جلوگیری به عمل آمد و همین سبب شد تا در هفته انتهای اسفند جمعی از این مالکین با تجمع در جلوی در باشگاه قصرفیروزه خواستار بازگشایی باشگاه و حضور در کنار اسب های خود شوند. آنچه یک شرایط ویژه را در اتوبان اسبدوانی و جلوی درب باشگاه قصرفیروزه بوجود آورد که البته در هیاهوی روزهای انتهای سال و بحث کرونا گم شد اما بحث به اندازه جدی بود که حتی پای فدراسیون سوارکاری را وسط کشید.
پیامک های عجیب به مالکین اسب ها
در این میان اتفاقات عجیب دیگری نیز رخ داد. باشگه قصرفیروزه که یک مجموعه دولتی است و زیر نظر شرکت توسعه و تجهیز اداره می شود، در روزهای انتهای سال و با بالا دریافت بحث کرونا و متعاقب آن تعطیلی مجموعه های ورزشی با ارسال پیامکی به مالکین اسب ها بیان نمود که هر چه زودتر برای امضای قرارداد سال 99 و پرداخت اجاره پانسیون به این مجموعه اقدام کنند در غیر اینصورت مجموعه از ارائه خدمات به اسب های مالکین معذور است و هیچ گونه مسئولیتی در قبال نگهداری اسب ها ندارد. پیامکی که با توجه به محتوای تهدیدآمیز آن و البته ارتباط عاطفی مالکین با اسب های خود بسیار نگران کننده و عجیب بود.
جمعی از اعضای باشگاه دولتی سوارکاری و چوگان قصرفیروزه درباره اجبار بعضی از اعضای باشگاه برای بستن قرارداد جدید در سال 99 با وجود شیوع کرونا گفتند: همزمان با اعلام شیوع کرونا و ابلاغ عدم حضور در اماکن عمومی و تردد غیرضروری که از سوی وزارت ورزش و حتی فدراسیون های مختلف ابلاغ شده، این باشگاه اقدام به ارسال پیام یا تماس با مالکان برای عقد قرارداد پانسیون اسب ها برای سال 99 کرده است. متاسفانه پیام هایی در مورد مشخص تکلیف شرایط اسب ها از سوی باشگاه آمده مبنی بر اینکه در صورتی که مالکان نسبت به عقد قرارداد اقدام نکنند، از مجموعه اخراج خواهند شد.
مالکان اسب ها در ادامه مدعی شدند: باشگاه اعلام کرده در صورتی که مالکان قرارداد جدید را امضا و تایید نکنند، باشگاه هیچ مسئولیت و تعهدی در قبال سلامت و نگهداری اسب های مالکان نخواهد داشت و در این شرایط اعضا نگران اسب های خود هستند.
در شرایطی که بنا به ابلاغیه وزارت ورزش و جوانان و مدیرکل ورزش استان تهران، لازم است همه فعالیت های باشگاه های سوارکاری تعطیل شده و حتی از تردد مالکین اسب ها نیز ممانعت به عمل آید. لازم است تهدید کتبی و تلفنی اجرا شده، به خصوص در مورد مالکان اسب های پرشی، به مقامات مطلع و مرتبط برای بررسی و رسیدگی فوری، منعکس شود به ویژه در شرایط کنونی که هم مخاطرات جانی برای مالکان و اشاعه ویروس کرونا وجود دارد و هم امنیت و سلامت اسب های مجموعه، تهدید می شود.
مدیر باشگاه قصرفیروزه: مالکین می توانند اسب های خود ببینند
انتشار این خبر عجیب در تعطیلات سال نو، واکنش باشگاه قصرفیروزه را به همراه داشت. حجت الله دهخدایی رئیس سابق فدراسیون چوگان که به دلیل قانون منع بکارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفت، به عنوان مدیر باشگاه دولتی سوارکاری و چوگان قصرفیروزه فعالیت می کند، ادعاهای مالکین اسب ها و اجبار برای عقد قرارداد سال 99 را کذب می داند. دهخدایی در این باره گفت: سال های گذشته بعضی از مالکان باشگاه هیچ قراردادی نداشتند. تصمیم گرفتیم امسال تکلیف ما با این اعضای باشگاه مشخص شود. بنابراین قرار شد قبل از سال جدید قراردادی با آنها امضا کنیم تا رابطه کاری باشگاه با سوارکاران و مربیان مشخص و تعریف شده باشد. بنابراین بیان نمودیم که اعضا باشگاه برای عقد قرارداد تا تاریخ 15 الی 20 اسفند فرصت دارند. این عقد قرارداد برای زمانی بود که هنوز کرونا وجود نداشت و این اعلام به اعضا در اواخر بهمن ماه صورت گرفت.
دهخدایی گفت: در زمان کرونا چند پیامک به اعضای باشگاه داده شد. همچنین در آن زمان باشگاه های خصوصی تعطیل شدند اما ما به دلیل اینکه باشگاه دولتی بودیم باید بنابر دستور عمل می کردیم. باشگاه صبر کرد تا ببیند که وزارت ورزش و اداره کل یا شرکت تجهیز چه تصمیمی خواهند گرفت؟ تصمیم بر این شد که فعالیت های ورزشی تا اطلاع ثانوی لغو شود. قبل از اینکه تعطیل نکرده بودیم اعتراض اعضا بر این بود که چرا باشگاه تعطیل نمی شود و بعد از تعطیل کردن باشگاه باز هم اعتراض کردند که مگر نگهداری از اسب تعطیل بردار است؟
مدیر باشگاه دولتی سوارکاری و چوگان شهدا با بیان اینکه مالکان اسب ها بیشترا با اسب هایشان رابطه عاطفی دارند، افزود: بعضی از مالکان پشت درب باشگاه برای دیدن اسب های خود می آمدند و از ما درخواست می کردند که اسب های خودشان را ببینند. برای همین باشگاه جلسه ای برگزار کرد و تصمیم گرفتیم به دلیل وجود رابطه عاطفی مالکان با اسب های خودشان به آنها اجازه ورود به باشگاه و دیدن اسب ها را بدهیم. بنابراین اعلام شد با توجه به شرایط کرونا و رابطه عاطفی، مالکین اجازه دارند با رعایت نکات بهداشتی اسب های خود را فقط بازدید کنند و هیچگونه فعالیت ورزشی انجام نخواهد شد. از طرفی اسب موجود زنده است و باید حرکت کند تا شرایط روده و معده آن به مشکل نخورد.
دهخدایی ادعای بعضی از اعضای باشگاه مبنی بر اینکه باشگاه اعلام کرده در صورتی که مالکان قرارداد را امضا و تایید نکنند باشگاه هیچ مسئولیت و تعهدی در قبال سلامت و نگهداری اسب های مالکان نخواهد داشت را کذب محض خواند و تاکید کرد: امکان ندارد چنین چیزی برای اعضای باشگاه ارسال کرده باشیم. این کار غیرحرفه ای و غیرانسانی است. اسب به عنوان یک حیوان زنده گناهی نکرده. در این باشگاه تعداد بسیار زیادی اسب وجود دارد که مالکان آنها را رها کرده اما مگر می شود به اسب غذا نداد و آن را تیمار نکرد؟
او در مورد قرارداد اعضای باشگاه گفت: در باره قرارداد مالکان به آنها گفته شده که اگر افرادی که می خواهند رابطه کاری تعریف شده با باشگاه داشته باشند، باید قرارداد خود را تمدید کنند. از بهمن ماه به آنها گفته شده بود که برای مشخص و تکلیف باشگاه به بستن قرارداد نیاز است. حتی بعضی تا جلوی درب باشگاه آمدند و ما از آنها درخواست کردیم که قرارداد های خود را ثبت کنند اما خودداری کردند و به دلیل مسائلی خاص حاضر به این کار نشدند.
دهخدایی افزود: از 250 نفر عضو باشگاه بیشتر افراد قراردادهای خود را تمدید کردند. خیلی از آنها آمده و خیلی از آنها خارج از کشور هستند و بعدا برای عقد قرارداد خواهند آمد. هیچ شخصی را اجبار نکردیم. شاید از بین 250 مالک اسب حدود 15 نفر به دلیل مسئله ای که در سالهای گذشته به وجود آوردند، باید از باشگاه اخراج می شدند. این چند نفر در زمان مدیریت ما به ادارات مختلف مراجعه کردند که هیچ چیز ثابت نشد بلکه در بیشتریت موارد هم حرف و خواسته آنان بی پایه و اساس بود.
وی ادامه داد: بعضی از مالکان احتمال می دادند باشگاه برای بعضی از اعضا که مسائلی را به وجود آورده اند، قرارداد را تمدید نخواهد کرد. بعضی از همین افراد به حساب باشگاه به عنوان پرداخت قسط فروردین ماه برای پانسیون اسب پول ریختند اما ما به آنها بیان نمودیم اشخاصی که قرارداد ندارند از هرگونه واریز به حساب باشگاه خودداری کنند زیرا که پرداخت پول تعهدی برای باشگاه برای انعقاد قرار داد ایجاد نخواهد کرد اما به آنها نگفتیم که اگر شما پول واریز نکنید به اسب خود نخواهید رسید.
او در پاسخ به اینکه اکنون فعالیت باشگاه چگونه است؟ پاسخ داد: اکنون هم فعالیت ورزشی نداریم اما مالک اسب های یک یا دو میلیاردی که اسب های مسابقه ای هم هستند، نمی توانند اسب را رها کنند بنابراین مربیان با اسب ها کار می کنند و اسب باید روزانه حرکت کند. ما به عنوان کارحرفه ای در مجموعه کارگر گذاشتیم و در قرارداد عنوان کردیم اگر کسی به باشگاه نیاید و اسبش را رها کند، ما مسئول اسب هستیم و آن را باید حرکت دهیم.
فدراسیون وارد می شود
بالا دریافت ماجرا و رسانه ای شدن آن سبب شد تا فدراسیون سوارکاری در روزهای ابتدایی سال نو با انتشار بیانیه ای با امضای مسعود خلیلی رئیس فدراسیون سوارکاری در این باره واکنش نشان داده و از اهالی سوارکاری راهکار و مشورت بخواهد. در بخشی از این بیانیه می خوانیم: جامعه سوارکاری از بحران کرونا به شدت آسیب دیده بویژه اینکه در این رشته علاوه بر انسان با یک موجود زنده دیگر که نگهداری و تأمین نیازهای آن در قالب آموزه های دینی ما هم قرار گرفته است، سر و کار داریم و همین مسائل را افزونتر کرده است. فدراسیون سوارکاری هم درصدد است در این شرایط نیز تدبیری مناسب برای حفظ روحیه جامعه سوارکاری را اتخاذ کند و به راهکارهای مناسب در راستای حفظ سلامتی اسب ها دست یابد. از جامعه فرهیخته سوارکاری هم تقاضامند کمک هستیم تا اندیشه و راهکارهای خود را برای سپری کردن این چالش با فدراسیون به اشتراک بگذارند.
باید منتظر انتها تعطیلات و آغاز به کار رسمی فعالیت فدراسیون و وزارت ورزش ماند و دید خاتمه این گره بزرگ چگونه باز خواهد شد.
منبع: ایران ورزشی