خودزندگی نامه در بازار کتاب، آنالیز روابط میان خودزندگی نامه و داستان
به گزارش وبلاگ نخبگان؛ کتاب خودزندگی نامه؛ درآمدی خیلی کوتاه نوشته لارا مارکوس که با ترجمه مریم قیاسوند و از سوی نشر لوگوس منتشر شده است، با آنالیز سیر خودزندگی نامه نویسی و تحولاتی که در این حوزه از زمان شکل گیری اتفاق افتاده است، به روابط میان این گونه ادبی با داستان و رمان می پردازد.

در توضیحی بر این کتاب آمده که مدت هاست که خودزندگی نامه به یکی از محبوب ترین آثار ادبی در میان نویسندگان گوناگون از طیف های مختلف اجتماعی و حرفه ای تبدیل شده است. این نوع خاص نگارش در کار منتقدان ادبی، فیلسوفان، مورخان و روان شناسان نیز اهمیتی اساسی دارد؛ به اعتقاد وی خودزندگی نامه ها نه تنها درک درستی از سبک های پیشین زندگی می دهند، بلکه تا حد بسیاری نمایانگر دیدگاه شخصی فرد نسبت به صندلی خود در دنیا هستند.
کتاب خودزندگی نامه؛ درآمدی خیلی کوتاه شامل هشت فصل به نام های اعتراف، تغییر دین، شهادت، سیر و سلوک نفس، معرفت خودزندگی نامه ای، خودزندگی نامه و روان کاوی، سابقه های خانوادگی و خودزندگی نامه دوران کودکی، خودِ عمومی، خودنگاره گری، عکاسی و نمایش و خودزندگی نامه ها، رمان های خودزندگی نامه ای و خویش داستان ها است و هر فصل بخش هایی همانند زندگی های سیاسی و عمومی، خودزندگی نامه در دوران رمانتیک، خودزندگی نامه و هویت، اعتراف و شهادت در عصر تازه و خود استعلایی می گردد.
در بخشی از کتاب می خوانیم: اهمیت ایام کودکی در نوشتن خودزندگی نامه روزبه روز بیش تر می گردد. مورخان این تحول را با تفکرات تازه در خصوص مراحل زندگی، که در اوایل دوره مدرن ظهور نموده اند، مرتبط می دانند. تحولی که فیلیپ آریس(1914-1984) با نگارش کتابی درباره کودک و زندگی خانوادگی با عنوان رژیم قدیم در سال 1960- که در انگلیسی با نام قرن های کودکی شناخته می گردد- سهم بسزایی در آن داشت.
کتاب خودزندگی نامه؛ درآمدی خیلی کوتاه نوشته لارا مارکوس، با شمارگان 300 نسخه، در 187 صفحه، به قیمت 78 هزار تومان، در قطع رقعی، جلد شومیز و با ترجمه مریم قیاسوند، از سوی نشر لوگوس روانه کتاب فروشی ها شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران