خواص قارچ برای سلامتی
به گزارش وبلاگ نخبگان، قارچ، خوراکیِ خوشمزه ای است که انواع مختلف و متنوعی دارد. این گیاه ساپروفیت (saprophyte) است، یعنی کلروفیل (سبزینه) ندارد و برای رشد، مواد مغذی مورد نیازش را از گیاهان و حیوانات مرده یا در حال فساد جذب می نماید.

خواص قارچ برای دیابت، قلب و سرطان چیست
قارچ اگرچه در دنیای غذاها به عنوان سبزی طبقه بندی شده است اما از لحاظ فنی یک گیاه نیست. این ماده متعلق به خانواده قارچ هاست و اگرچه سبزی نیست اما می تواند مواد مغذی متعددی برای بدن فراهم کند.همه افراد به خوبی می دانند که مصرف اندازه کافی از ویتامین ها و مواد معدنی در رژیم غذایی به معنای خوردن سبزیجات و میوه های رنگارنگ است. اما این طرز فکر ممکن است قارچ را از نظر بیشتر افراد دور نگه دارد.
در بیشتر موارد، هرچقدر ماده غذایی رنگ کمتری داشته باشد به همان اندازه نیز از مواد مغذی موجود در آن کاسته می شود. با اینحال قارچ یکی از استثناهاست و می توان گفت سرشار از مواد مغذی مفید برای بدن است.
خواص قارچ برای بدن
مصرف سبزیجات و میوه ها با کاهش بیماری های مختلف همراه است.مطالعات بی شماری نشان می دهد که مصرف غذاهای طبیعی همانند قارچ می تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد و باعث رشد موها، افزایش انرژی و کاهش وزن شود.قارچ و سرطان
قارچ نیز همانند گوجه فرنگی، هویج، فلفل دلمه ای قرمز و سبز، کدو تنبل، حبوبات و کدو حاوی آنتی اکسیدان است. سلنیوم یک ماده معدنی مهم است که در بیشتر میوه ها و سبزیجات یافت نمی شود اما می توان آن را در قارچ پیدا کرد.این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در عملکرد آنزیم های کبد بازی می نماید و به سم زدایی و پیشگیری از سرطان یاری خواهد نمود. علاوه بر موارد گفته شده ، سلنیوم از التهاب نیز جلوگیری می نماید و رشد تومورهای سرطانی را کاهش می دهد.
ویتامین D موجود در قارچ نیز می تواند از رشد سلول های سرطانی با توزیع و تنظیم چرخه رشد سلول های سالم جلوگیری نماید.
فولاتی که در قارچ یافت می شود نقش بسیار مهمی در سنتز DNA بازی می نماید.
خواص قارچ برای دیابت
مطالعات اجرا شده نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع یک با مصرف غذاهای غنی از فیبر گلوکز پایینی در خون خود داشتند و در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیز با مصرف این غذاها سطح قند، انسولین و لیپید در خون بهبود یافته است.یک پیمانه از قارچ گریل شده می تواند 3 گرم فیبر برای بدن فراهم کند. متخصصان توصیه می کنند که مردان در روز 30 الی 38 گرم و زنان 21 الی 25 گرم قارچ مصرف کنند.
سلامت قلب با مصرف قارچ
فیبر، پتاسیم و ویتامین C موجود در قارچ می تواند به سلامت قلب یاری فراوانی بکند. پتاسیم و سدیم به همراه یکدیگر نقش بسیار مهمی در تنظیم فشار خون دارند.مصرف قارچ که حاوی پتاسیم بالا و سدیم پایین است می تواند فشار خون افراد را کاهش دهد. علاوه بر این مصرف 3 گرم بتاگلوکان در روز می تواند کلسترول خون را تا 5 درصد کاهش دهد.
تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن قارچ
همانطور که قبلا ذکر کردیم قارچ حاوی سلنیوم است. این ماده می تواند پاسخ ایمنی بدن به عفونت ها را به وسیله تحریک فراوری سلول های T بهبود ببخشد.فیبرهای بتاگلوکان موجود در قارچ نیز می تواند سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان و پیشگیری از تشکیل تومورها تقویت کند.
خواص قارچ برای کنترل وزن
فیبرهای موجود در مواد غذایی نقش بسیار مهمی در کنترل وزن دارند. فیبر یکی از موادی است که در غذاها یافت می شود و برای ایجاد سیری بیشتر به بدن یاری خواهد نمود.قارچ حاوی دو نوع فیبر در دیوارهای سلولی خود است : بتا گلوکان و کیتین. این دو ماده سیری را افزایش می دهند و از اشتهای فرد برای خوردن مواد بیشتر می کاهند.
ارزش غذایی قارچ
قارچ به طور کلی سدیم، چربی، کلسترول و کالری پایینی دارد و اغلب به عنوان یک ماده غذایی عملکردی شناخته می شود. علاوه بر فراهم کردن مواد مغذی اصلی برای بدن، این ماده در پیشگیری از بیماری های مزمن به خاظر وجود آنتی اکسیدان ها و فیبرهای سالم موثر است.یک پیمانه از قارچ سفید برش خورده خام حاوی 15 کالری، 0 گرم چربی، 2.2 گرم پروتئین، 2.3 گرم کربوهیدرات است. اگرچه قارچ انواع مختلفی دارد اما بیشتر آن ها اندازه یکسانی از مواد مغذی را برای بدن فراهم می کنند.
قارچ غنی از ویتامین B ، فولات، تیامین ،نیاسین و اسید پانتوتنیک است. این ماده بعلاوه حاوی ویتامین D نیز می باشد. قارچ بعلاوه مواد مغذی فراوانی برای بدن فراهم می نماید.
این مواد مغذی شامل سلنیوم، پتاسیم، فسفر، آهن و مس است. بتاگلوکان نوعی فیبر است که در دیواره سلولی بیشتر قارچ ها یافت می شود. اخیرا این ماده موضوع مطالعات بسیار زیادی بوده است.بتاگلوکان نقش مهمی در بهبود تحمل به انسولین دارد.
قارچ بعلاوه حاوی کولین است. این ماده مغذی مهم به خواب خوب، بهبود عضلات، یادگیری و حافظه یاری می نماید. کولین بعلاوه در حفظ و نگهداری از غشاهای سلولی مفید است و می تواند به انتقال پالس های عصبی یاری کند.
چگونه قارچ را وارد رژیم غذایی خود کنیم
زمانی که می خواهید قارچی را از فروشگاه ها خریداری کنید، سعی کنید محکم و خشک باشد. از خرید قارچ های خراب و نازک خودداری کنید. آن را در یخچال نگهداری کنید و تا زمان مصرف نشسته نگه دارید.شما می توانیداز ترفندهای زیر برای آماده سازی قارچ برای مصرف بهره ببرید
هر نوع قارچی را با پیاز تفت دهید.شما می توانید هر نوع قارچ را به صورت خام در سالادهای خود بهره ببرید.
می توانید درون قارچ را خالی کنید و آن را مواد دلخواه پر نمایید.
قارچ برش خرده را به املت خود اضافه کنید.
قارچ را گریل کنید و در ساندویچ ها از آن استفاده نمایید.
عوارض احتمالی قارچ
اگرچه قارچ های وحشی قرن هاست که در سبد غذایی افراد مختلف قرار گرفته است اما به یاد داشته باشید که قارچ هایی که به صورت وحشی می رویند ممکن است خطرات زیادی برای سلامتی داشته باشند.خوردن قارچ های وحشی سمی می تواند باعث ایجاد بیماری های شدید و حتی مرگ شود. مطالعات نشان داده است که بعضی از قارچ های وحشی حاوی اندازه زیادی از فلزات سنگین و سایر مواد شیمیایی خطرناک هستند.
برای اجتناب از این موارد، بهتر است قارچ مورد احتیاج خود را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید. متخصصان بر این باورند که بتاگلوکان برای بیشتر افراد بی خطر است. با اینحال از آنجایی که بتاگلوکان می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را تحریک کند، ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری خودایمنی همانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و آسم مضر باشد.
محققان هنوز در حال مطالعه بر روی اثرات این ماده در بیماری های ذکر شده هستند.. رژیم غذایی کلی و الگوی سالم غذاخوردن در پشگیری از بیماری ها و داشتن سلامت کلی بدن مهم است. بهتر است بر روی مواد غذایی غنی از ویتامین و مواد معدنی مفید تمرکز کنید.
منبع: سایت مجله سلامت
منبع: راسخون