بهترین بازی های سال 2019 از دیدگاه منتقدان
به گزارش وبلاگ نخبگان، حالا که به سرانجام سال 2019 رسیده ایم، زمان مناسبی است تا دوباره نگاهی به بهترین بازی های سال بیندازیم و ببینیم که چه آثاری توانستند بیش ترین امتیازات را از سوی منتقدین دریافت نمایند. در این چند وقت اخیر که بحث انتخاب بهترین بازی سال حسابی داغ است، بیشتر گیمرها معتقدند که سال 2019 اساسا سال خوبی برای صنعت بازی نبود و اثر شاهکار و بی نظیری نداشتیم. درست است، اگر بخواهیم سال جاری را با 2018 مقایسه کنیم باید گفت که سال گذشته آثار به نسبت بهتری به بازار آمدند و توانستند به همان میزان به موفقیت های بزرگ تری دست پیدا نمایند. با این حال، نباید بازی های 2019 را هم دست کم بگیریم.

شاید بتوان مهم ترین اتفاق سال جاری را عرضه بازی دث استرندینگ، جدیدترین ساخته هیدئو کوجیما، بدانیم که بالاخره توانستیم بعد از چند سال انتظار آن را تجربه کنیم. با این حال، باید اعتراف کرد که جدیدترین اثر کوجیما کم و بیش ناامیدنماینده ظاهر شد و نتوانست حداقل از لحاظ امتیازات و بازخورد بیشتر بازی نمایندگان، آن طور که باید و شاید مورداستقبال قرار بگیرد. از سمتی دیگر، استودیوی خوش نام رمدی هم بازی Control را سال جاری منتشر کردند که از نظر من، یکی از بهترین و کامل ترین ساخته های این استودیو به شمار می رود. کنترل را نه تنها می توانیم بازگشتی به دوران باشکوه رمدی به حساب بیاوریم، بلکه می توانیم آن را یکی از متفاوت ترین و لذت بخش ترین بازی های سال بدانیم. با تمام این اوصاف، کنترل در زمینه نمرات باز هم نتوانست به پیروزیتی دست پیدا کند و از نظر فروش هم عملکرد راضی نماینده ای نداشت.
با این همه، می توانیم سال 2019 را یک سال نسبتا خوب برای جماعت بازی نمایندگان تلقی کنیم؛ سالی که بازی خوب کم نداشت و تنوع آثار هم در حدی بود که بتواند تمامی سلیقه ها را پوشش دهد. در ادامه می خواهیم به ده بازی برتر سال از دیدگاه منتقدان بپردازیم. لازم به ذکر است که آثار زیر توانستند از لحاظ میانگین نمرات بهترین عملکرد را داشته باشند و همان طور که احتمالا می دانید، انتخاب نهایی هر سایت و رسانه برای بهترین بازی سال کاملا متفاوت است. بنابراین در ادامه ممکن است خیلی از بازی های خوب مثل همان کنترل و دث استرندینگ که بالاتر اشاره کردیم، غایب باشند.
Resident Evil 2
میانگین نمرات: 92 از 100
شرکت تهیه نماینده: کپکام
بازسازی رزیدنت اویل 2 واقعا بی نظیر است؛ در حدی که پیش از این بازسازی به خوبی آن ندیده بودیم. در واقع شرکت کپکام با ساخت ریمیک رزیدنت اویل 2 به بقیه سازنده ها یاد داد که چطور باید یک بازی قدیمی را بازسازی نمایند. رزیدنت اویل 2 کلاس ریمیک سازی است. استفاده از موتور RE، تغییر زاویه دوربین، بزرگ تر شدن محیط ها، تغییر سیستم تیراندازی و مدیریت آیتم ها و… تنها بخشی از کارهایی است که بازی انجام داده. از طرفی کپکام با طراحی اصولی گیم پلی و معرفی کاراکتر Mr.X توانست همچنان حس ترس و اضطراب بازی را بهترین شکل ممکن حفظ کند و این بازسازی را حتی برای آن هایی که سالی دوبار بازی اصلی را تمام می کردند، جذاب و جدید سازد. مجموعه تمام این موارد باعث شده تا بازسازی رزیدنت اویل 2 را یک ریمیک متفاوت و امروزی بدانیم که از هر نظر هیچ نکته منفی ای ندارد و خیلی راحت می تواند با بهترین بازی های جدید رقابت کند. خبر خوب این است بازی توانست حسابی بفروشد و از این نظر بازی اصلی را پشت سر بگذارد. علاوه بر این، چند وقت دیگر هم می توانیم بازسازی قسمت سوم را هم تجربه کنیم که انتظار داریم به همین اندازه عالی عمل کند و پیروز ظاهر گردد.
Final Fantasy XIV: Shadowbringers
میانگین نمرات: 92 از 100
شرکت تهیه نماینده: اسکوئر انیکس
زمانی که شرکت اسکوئر انیکس بسته اضافه شوند Shadowbringers را معرفی کرد، انتظار نداشتیم که بتواند تا این حد خوب عمل کند؛ طوری که از آن به عنوان یکی از بهترین بازی های سال یاد کنیم! با این حال، جدیدترین بسته الحاقی فاینال فانتزی 14 نه تنها بااختلاف بسیار زیاد بهترین محتوای اضافه این شماره است، بلکه خیلی از منتقدین از آن به عنوان یکی از بهترین قسمت های کل مجموعه فاینال فانتزی یاد می نمایند. Shadowbringers یک خط داستانی و یک محیط جدید را همراه با مجموعه زیادی از محتوا و مکانیک های تازه را به بازی نمایندگان معرفی می نماید. با این حال، نکته برجسته این بسته اضافه شونده را باید بخش داستانی آن بدانیم؛ داستانی که تمرکز آن روی کاراکترها و روایت یک قصه احساسی و تاثیرگذار است. خیلی ها فاینال فانتزی 14 را به عنوان بهترین قسمت مجموعه می شناسند، اما Shadowbringers نه تنها بازی اصلی را به بهترین شکل ممکن گسترش می دهد، بلکه آن را به یکی از بهترین آثار سبک MMO تبدیل می نماید.
Disco Elysium
میانگین نمرات: 92 از 100
شرکت تهیه نماینده: ZA/UM
Disco Elysium یکی از تکان دهنده ترین بازی های سال جاری بود که پیش از عرضه خیلی ها از وجود آن هم بی خبر بودند. از آن مهم تر بازی توسط استودیویی ساخته شده که پیش از این هیچ اثر دیگری را روانه بازار ننموده بودند. با این حال، Disco Elysium در حدی خوب است که توانست ضعف بازاریابی و کمبود تبلیغات خود را به طور کامل جبران کند. Disco Elysium به اصلی ترین اصول سبک نقش آفرینی پایبند است و مکانیک های مهم و اساسی این سبک را تا جایی که می تواند رشد می دهد و بزرگ تر می نماید. آزادی عمل به شدت بالا، انتخاب های گوناگون، داستان قوی و ارزش تکرار از عواملی هستند که بازی را برای هواداران کلاسیک سبک نقش آفرینی مناسب می نماید. به گفته منتقدها، Disco Elysium یکی از بهترین نقش آفرینی های چند سال اخیر است.
Monster Hunter World: Iceborne
میانگین نمرات: 91 از 100
شرکت تهیه نماینده: کپکام
یکی از بهترین بسته های اضافه شونده و بازی هایی که سال جاری آمد، Monster Hunter World: Iceborne بود که اتفاقا توسط شرکت کپکام هم ساخته شده است؛ شرکت کپکام در این چند سال اخیر حسابی روی دور افتاده است و چپ و راست بازی های درجه یکی را عرضه می نماید که همگی شان جزء بهترین ها هستند. همان طور که گفتیم، Iceborne یک بسته اضافه شوند برای بازی Monster Hunter: World به حساب می آید؛ اثری که خودش دست کمی از شاهکار ندارد و با عرضه در سال گذشته توانست لقب پرفروش ترین بازی تاریخ کپکام را به دست بیاورد. Iceborne آب و هوای برفی را همراه با مجموعه ای از مراحل کوچک و بزرگ، هیولاهای جدید و چند مکانیک تازه را به فرایند بازی اضافه می نماید. از لحاظ محتوا، این بسته دسته کمی از بازی اصلی ندارد و آنقدر حال و هوای تازه ای به بازی می بخشد که می توانید برای یکسال تمام مانستر هانتر بازی کنید و لذت ببرید!
Sekiro: Shadows Die Twice
میانگین نمرات: 90 از 100
شرکت تهیه نماینده: اکتیویژن
جدیدترین ساخته هیدتاکا میازاکی سعی می نماید با ارائه عناصر تازه و اضافه کردن مکانیک های جدید به فرایند بازی، راه خود را از سری سولزبورن ها جدا کند و جهت تازه ای را برای خودش در پیش بگیرد. با این حال، تا وقتی که فرام سافت ور بخواهد به بازی های چالش برانگیز ادامه دهد، همه ما ناخودآگاه آن را با دارک سولزها مقایسه می کنیم. سکیرو در مقایسه با آثار قبلی استودیو حال و هوای تازه ای دارد و تمام کوشش خود را می نماید برای مخاطب خود جدید به نظر برسد. هدفی که در نهایت بازی می تواند به آن دست پیدا کند و در فهرست بهترین آثار ژاپنی-سامورایی چند سال اخیر جای بگیرد. سکیرو در مقایسه با سولزبورن ها ارزش تکرار پایین تری دارد و در برخی از زمینه ها از کمبودهایی رنج می برد، اما بازی آنقدر جاه طلب است که می تواند حتی با وجود سختی بی اندازه خود در ابتدای راه، مخاطب را با تمام وجود به سمت خود بکشاند. سکیرو قطعا بهترین بازی ساخته توسط میازاکی و استودیوی فرام سافت ور نیست، ولی یکی از بهترین و متفاوت ترین بازی هایی که سال جاری داشتیم و توانست فرایند تکاملی سازنده اش را بهترین شکل ممکن ادامه دهد.
Fire Emblem: Three Houses
میانگین نمرات: 89 از 100
شرکت تهیه نماینده: نینتندو
دیگر به حضور پررنگ نینتندو در لیست بهترین بازی های هر سال عادت نموده ایم. برخلاف سال های قبل، برگ برنده نینتندو در 2019 نه ماریو بود و نه زلدا. سال جاری نینتندو با Fire Emblem: Three Houses پا به میدان گذاشت و همان طور که انتظارش را داشتیم، بازی از هر نظر پیروز عمل کرد. پیش از این سری فایر امبلم به واسطه سیستم مبارزات نوبتی و فضای خاص خود، معمولا توسط گیمرهای امروزی نادیده گرفته می شد. با این حال، Three Houses توانسته با حفظ المان های اصلی مجموعه یکی از بهترین تجربه های چند سال اخیر را ارائه دهد و نام فایر امبلم را پیش از هر زمان دیگری سر زبان ها بیندازد. به گفته خیلی از منتقدان Three Houses بهترین قسمت کل سری است و با ارائه یک خط داستانی جذاب و کاراکترهای دوست داشتنی، انتخاب های متنوع و گوناگون و گیم پلی هیجان انگیز می تواند برای صدها ساعت مخاطب خود را سرگرم نگه دارد.
Devil May Cry 5
میانگین نمرات: 88 از 100
شرکت تهیه نماینده: کپکام
از اینکه توانستیم در این نسل قسمت پنجم دویل می کرای را بازی کنیم، بسیار خرسند هستیم. قسمت پنجم سری دقیقا مطابق استاندارهای اخیر کپکام پیش می رود و دقیقا همان چیزهایی را دارد که هواداران از آن می خواهند. کات سین های دیوانه وار، حضور شخصیت های قدیمی و نام آشنا، اکشن پر زد و خورد، کمبوهای متنوع، سلاح های گوناگون و… از مواردی اساسی هستند که دویل می کرای 5 به بهترین شکل ممکن در اجرای آن ها پیروز عمل می نماید. کپکام سعی داشته در قسمت پنجم از فرمول جواب پس داده شماره های قبلی به شکل محتاطانه ای استفاده کند و تا جایی که به هویت بازی ضربه وارد نگردد، به آن ها رنگ و بو ببخشد. اگر چه دویل می کرای 5 یکی از بهترین اکشن های سال جاری است، ولی انتظار داشتیم تا سازندگان تغییراتی بیش تری را در بازی ایجاد نمایند و تنها به همان ساختار شماره های قبلی متکی نباشند. به همین دلیل ما یک بازی خیلی خوب و سرگرم نماینده داریم که تنها می تواند برای ساعاتی شما را سرگرم کند و از ایجاد تغییرات و پیشرفت در کل مجموعه، سر باز می زند.
Super Mario Maker 2
میانگین نمرات: 88 از 100
شرکت تهیه نماینده: نینتندو
ماریو میکر 2 به اندازه بازی اول تاثیرگذار نیست. مهم ترین وظیفه ماریو میکر 2 این است که بازی قبلی را بزرگ تر و بهتر کند که خوشبختانه در انجام آن به پیروزیت می رسد. نکته برجسته این شماره، محتوای زیاد و قابل توجه آن است که علاوه بر داشتن یک بخش داستانی و دسته ای از بهترین مراحل دو بعدی، فرصت فوق العاده ای را برای افراد ایجاد می نماید تا مراحل دلخواه خود را طراحی نمایند و آن را با دیگران بازی نمایندگان به اشتراک بگذارند. نتیجه کار فراهم آوردن کاتالوگی از بهترین مراحل دو بعدی است که مشابه آن ها را نمی توانید در هیچ اثر دیگری پیدا کنید. اگر نینتندو سوییچ دارید، پس احتمالا از ماریو و دار و دسته اش خوش تان می آید. از آنجایی که ماریو میکر 2 یک تجربه کلاسیک و مشابه نسخه های اولیه به شمار می رود و محتوای زیادی دارد، تجربه آن را به همه دارندگان این کنسول پیشنهاد می کنیم.
Astral Chain
میانگین نمرات: 87 از 100
شرکت تهیه نماینده: نینتندو
سال جاری آسترال چین و دویل می کرای 5 توانستند تجربه فوق العاده ای از ژانر هک اند اسلش را مقابل مان بگذارند؛ ژانری که طی سال های قبل با توجه به تغییرات بازار و سلیقه گیمرها، مورد کم لطفی خیلی ها نهاده شد. آسترال چین محصول مشترک استودیوی پلاتینوم گیمز و نینتندو است. بازی توسط تاکاهیسا تایورا کارگردانی شده که سابقه طراحی NieR: Automata را در کارنامه دارد و در این بین هم هیدکی کامیا، خالق بایونتا، روی ساخت بازی نظارت داشته است. ترکیب همه این ها با هم باعث شده تا آسترال چین مبارزاتی سریع و عمیق، طراحی هنری منحصر به فرد و داستانی تاثیرگذار داشته باشد که در عین سادگی، مفاهیمی اساسی را به مخاطب خود انتقال می دهد.
The Legend of Zelda: Links Awakening
میانگین نمرات: 87 از 100
شرکت تهیه نماینده: نینتندو
شرکت نینتندو سال جاری تصمیم گرفت تا با عرضه یک بازسازی، جای خالی زلدا را میان آثار خود پر کند. Links Awakening در واقع بازسازی اثری است که 26 سال پیش برای کنسول گیم بوی منتشر شد. با توجه به اینکه مخاطبان نینتندو و بازی هایش نسبت به آن سال ها صدها برابر بیشتر شده اند، طبیعی است که این شرکت بخواهد هر از چند وقتی آثار قدیمی خود را بازسازی و آن ها را به نینتندو سوییچ بیاورد. از آنجایی که نینتندو برای بازی های انحصاری خود کم نمی گذارد، بازسازی Links Awakening هم بسیار عالی و بی نقص از آب در آمده است. این بازسازی با حفظ مهم ترین فاکتورهای پیروزیت بازی اصلی سعی داشته آن ها را تا جایی می تواند بهبود ببخشد و با اضافه کردن محتوای تازه به آن، شانس دوباره ای را برای تجربه یکی از مهم ترین بازی های تاریخ نینتندو برای مان ایجاد کند.
منبع: دیجیکالا مگ