انحصار وراثت حقوق بازنشستگی چگونه انجام می گردد؟
به گزارش وبلاگ نخبگان، در انحصار وراثت حقوق بازنشستگی این موضوع معین می گردد که این حقوق به چه کسانی تعلق می گیرد و سهم هر یک از افراد چقدر است.

یکی از دارایی های قابل تقسیم بعد از فوت شخص، حقوق بازنشستگی ایشان است بنابراین انحصار وراثت حقوق بازنشستگی خواسته تمام افرادی به جای مانده از متوفی است. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
انحصار وراثت حقوق بازنشستگی به چه افرادی تعلق می گیرد؟
انحصار وراثت حقوق بازنشستگی بین بچه ها دختر و پسر، همسر، پدر و مادر ایشان انجام می گردد. سهم هر کدام از این افراد نسبت به هم فرق دارد. فرزند دختر تا زمانی که ازدواج نکند یا شاغل نگردد حق دریافت مستمری را دارد.
فرزند پسر تا سن 20 سالگی حق دریافت مستمری را دارد مگر در شرایطی که گواهی اشتغال به تحصیل بگیرد که در این صورت تا سن 25 سالگی مستمری دریافت می نماید. همسر متوفی تا زمانی که ازدواج مجدد (دائمی) نکند مستمری را دریافت می نماید.
سهم وراث از حقوق بازنشستگی چقدر است؟
در انحصار وراثت حقوق بازنشستگی سهم همسر فرد متوفی از حقوق بازنشستگی 50 درصد معین شده است و اگر فرد متوفی چند همسر دائم داشته است این 50 درصد میان آن ها تقسیم می گردد.
در ارتباط با سهم بچه ها از حقوق بازنشستگی، سهم فرزند دختر و فرزند پسر با یکدیگر برابر است و به طورکلی، بچه ها 25 درصد از کل حقوق بازنشستگی را دریافت می نمایند. بااین حال، اگر دختر ازدواج کند یا شاغل گردد و پسر 25 ساله گردد سهم آن ها از حقوق بازنشستگی والد حذف می گردد.
سهم پدر و مادر فرد متوفی از حقوق بازنشستگی نیز 20 درصد است. این سهم در صورتی به والدین متوفی تعلق می گیرد که آن ها تحت تکفل باشند یا مادر بالای 55 سال و پدر بالای 60 سال سن داشته باشد.
بعلاوه، اگر تایید گردد که پدر و مادر ازکارافتاده یا ناتوان هستند به آن ها از حقوق بازنشستگی سهم تعلق می گیرد. این موضوع نیز مهم است که والدین متوفی از تامین اجتماعی حقوق دریافت ننمایند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب مدیر ساختمان در این شرایط محکوم می گردد را حتما بخوانید.منبع: پیام دلتا