آیا سالادهای آماده واقعا می توانند باعث بیماری شوند؟

به گزارش وبلاگ نخبگان، با سرعت دریافت زندگی در عصر جدید و مدرنیته، افراد به دلایل مختلفی وقت کمتری برای آشپزی می گذارند و حتی عده ای سالاد را هم به صورت آماده خریداری می نمایند.

آیا سالادهای آماده واقعا می توانند باعث بیماری شوند؟

نتایج یک مطالعه در اروپا نشان می دهد که با رشد هر چه بیشتر صنعت فراوری سالادهای آماده و بسته بندی شده، تعداد بیماری های جدید نیز بیشتر می گردد. آنالیز ها نشان می دهد دلایل متعددی در این افزایش نقش دارند.

به گفته محققان و کارشناسان علوم تغذیه ای، این محصولات فصلی سالانه در پنج تا شش چرخه و تحت تراکم کشت بالا و در مزارع مخصوصی فراوری می شوند که تناوب زراعی در آن رعایت نشده و از قارچ کش های مناسب استفاده نمی گردد.

علاوه بر این، تجارت های بین المللی موجب می گردد تا محصولات از محیط کشت اصلی و طبیعی خود به محیط های بیگانه ارسال شده که در این فرایند به نوبه خود با بیماری های جدید روبرو می شوند.

در بعضی موارد، سطح بسیار پایینی از آلودگی بذر می تواند بروز سریع بیماری های جدید را در مناطق جغرافیایی جدید به همراه داشته باشد که گاهی عامل تلفات جدی، بر هم خوردن تعادل زیست شناختی محیط زیست و گاهی اوقات همه گیری فاجعه بار بیماری است.

همچنین در این جریان تغییرات اقلیمی نیز تهدید به حساب می آید زیرا برای اثر بخشی روی رشد و گسترش پاتوژن های گیاهی با جهانی سازی اثر متقابل دارد. افزایش دما، مقاومت گیاهی به پاتوژن ها (عوامل بیماری زا) را کاهش می دهد به این مفهوم که ضروریست راهکارهای کنترل بیماری در گیاهان در دماهای گرم تر ارزیابی مجدد گردد.

منبع: رکنا

منبع: همگردی

به "آیا سالادهای آماده واقعا می توانند باعث بیماری شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا سالادهای آماده واقعا می توانند باعث بیماری شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید