طرز تهیه دسر یلدایی پاناکوتا با تم هندوانه ویژه افراد وگان
به گزارش وبلاگ نخبگان، طرز تهیه دسر پاناکوتا با تم هندوانه مخصوص شب یلدا تهیه شده است. یکی از دغدغه های افراد وگان درست کردن غذای وگان در مراسم خاص است. ما به فکر شما هم بوده ایم و با یک دسر وگان یلدایی در کنار شما هستیم.
دسر یلدایی پاناکوتا وگان با تم هندوانه نه تنها برای افراد وگان بلکه برای افرادی که حساسیت به لاکتوز دارند هم مناسب است. این دسر با شیر گیاهی فاقد لاکتوز تهیه می گردد.
شب یلدا یکی از محبوب ترین شب های ایرانی است که معمولا با دور هم جمع شدن افراد جشن گرفته می گردد. برای پذیرایی شب یلدا معمولا انواع غذا، نوشیدنی، دسر و انواع آجیل سرو می گردد و میوه هایی مثل: هندوانه و انار بخش جدانشدنی این شب است. به همین منظور، کتاب کاله یک دسر یلدایی وگان را با تم هندوانه در این دستور تهیه به شما یاد می دهد.
بارها در کتاب کاله به این نکته اشاره نموده ایم که انتخاب رژیم وگان به معنی محدودیت نیست و انواع دسر وگان، نوشیدنی وگان و غذا وگان براش ما تهیه و منتشر شده است. امروز هم به سراغ یکی دیگر از خوراکی های خوشمزه گیاهی رفته ایم. بنابراین همراه ما باشید تا برای شب چله یک دسر گیاهی خوشمزه با تم یلدا را تهیه ببینید.
مواد لازم برای طرز تهیه دسر پاناکوتا با تم هندوانه
- شیر فندق کاله 400 میلی لیتر
- شیر جو دوسر کاله (اختیاری) یک لیوان
- شکلات سفید وگان 200 گرم
- شربت افرا یک تا پنج قاشق غذاخوری
- پودر چای ماچا یک و نیم قاشق چای خوری
- رنگ خوراکی (صورتی یا آب لبو) یک قاشق چای خوری
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- چیپس شکلات (برای طرح هسته هندوانه) به مقدار لازم
- پودر آگار یک ونیم قاشق چای خوری
طرز تهیه دسر پاناکوتا تم هندوانه
مرحله اول
برای آغاز تهیه پاناکوتا با تم هندوانه ابتدا به سراغ درست کردن قسمت سبز دسر هندوانه ای بروید. از یک تابه نسوز یا قالب مخصوص کیک بهره ببرید. قالب را ابتدا کمی با کره گیاهی خیلی کم چرب کنید. می توانید از یک شوت برای چرب کردن بهره ببرید. برای درآوردن طرح دایره هندوانه، یک کاسه کوچک تر از مقدار قالب را برعکس کنید و از سمت دهانه کاسه در مرکز تابه یا قالب قرار دهید. در مرکز، مواد صورتی و دور آن مواد سبز قرار می گیرند.
مرحله دوم
نیمی از شیر فندق و نیمی از شیر جو دوسر را درون یک شیرجوش میانه بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. تا گرم شدن شیر به آرامی آن ها را هم بزنید.
مرحله سوم
پودر ماچا که همان چای سبز آسیاب شده است و نیمی از پودر ژله را قاشق قاشق به شیر در حال گرم شدن اضافه کنید. در حالی که به مدت سه دقیقه شیرها در حال گرم شدن روی شعله میانه گاز هستند، مواد را هم بزنید تا گلوله گلوله نشوند.
مرحله چهارم
وقتی شیرها خوب گرم شدند، شیرجوش را از روی شعله گاز بردارید و زیر آن را خاموش کنید. بلافاصله 100 گرم شکلات سفید خرد شده و یک دوم قاشق چای خوری عصاره وانیل را به مواد اضافه کنید. کمی از مواد بچشید. اگر شیرینی آن کم بود، کمی شربت افرا اضافه کنید.
مرحله پنجم
مواد را در داخل قالب، که در مرکز آن همچنان کاسه وجود دارد، خالی کنید. به این ترتیب، تنها دور قالب از مایه پاناکوتای سبز رنگ پر می گردد. اجازه دهید مایه پاناکوتا به مدت پنج دقیقه در دمای اتاق خنک شوند. سپس، به مدت حداقل یک ساعت تا حداکثر یک شب در یخچال قرار دهید تا مایه پاناکوتا سفت گردد و خودش را بگیرد.
مرحله ششم
در این مرحله از تهیه پاناکوتا، به سراغ قسمت میانی هندوانه بروید. برای درست کردن مرکز صورتی این دسر یلدایی، نیمی از شیر بادام و شیر جو دوسر به جای مانده را درون شیرجوش بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید. آغاز به هم زدن کنید تا به جوش آید.
مرحله هفتم
رنگ خوراکی یا آب لبو را همراه با باقی مانده پودر آگار به شیر در حال جوشیدن اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله گلوله نشوند. وقتی پودر به خوبی در شیر حل شد، به سراغ مرحله بعدی بروید.
مرحله هشتم
شیرجوش را از روی حرارت بردارید و 100 گرم شکلات سفید خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات آب گردد. همزدن را ادامه دهید تا مواد شما یکدست شوند. کمی از آن را بچشید. اگر مقدار شیرینی آن کم بود، کمی بیشتر شربت افرا اضافه کنید.
مرحله نهم
قالب خود را از یخچال بیرون بیاورید. کاسه را به آرامی از وسط آن بردارید. مواد صورتی را به آرامی در مرکز ظرف بریزید. تعدادی چیپس شکلات وگان را به عنوان طرح هسته هندوانه روی مواد بریزید. اجازه دهید 5 دقیقه مواد دسر خنک شوند. سپس، روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا به خوبی سفت گردد.
مرحله دهم
برای سرو، دسر را از قالب و سلفون ها جدا نموده و پاناکوتا با تم هندوانه را مانند کیک برش دهید و نوش جان کنید.
فوت و فن های طرز تهیه دسر پاناکوتا شب یلدا
- به جای مانده این دسر را می توانید تا چهار روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
- برای رنگ صورتی دسر پاناکوتا وگان می توانید از پودر پیتای صورتی هم بهره ببرید.
- می توانید به جای شیر جو دوسر آماده از شیر جو دوسر خانگی برای این دسر یلدایی بهره ببرید.
- برای شیرین کردن دسر به جای شربت افرا می توانید از دیگر جایگزین های گیاهی عسل بهره ببرید.
- این دسر وگان را می توانید در کنار نوشیدنی هایی نظیر هات چاکلت فندقی یا آب سیب زنجبیل نوش جان کنید.
- به جای چیپس شکلات می توانید از طرز تهیه شکلات تلخ وگان یا طرز تهیه شکلات شیرین وگان یاری بگیرید. به این ترتیب، پیش از سفت شدن شکلات ها با سوراخ کردن روی پاناکوتا با ابزاری میله ای، شکلات را روی آن حفره ها می ریزید تا فرم تخمه هندوانه را بگیرند.
- پودر ماچا، پودر به دست آمده از چای سبز است که عطر و طعم منحصر به فردتری از چای سبز نشان می دهد و رنگ سبزتری دارد.
- پودر آگار، ژلاتین گیاهی است. البته می توانید از دانه های آسیاب شده تخم شربتی هم بهره ببرید. زمانی که در آب خیس بخورند خاصیت ژلاتینی خواهند داشت.