طرز تهیه آجیل پلو، پلویی با همهمه آجیل ها

به گزارش وبلاگ نخبگان، آجیل پلو یک نوع پلوی معروف آذربایجانی است که در تهیه آن از انواع آجیل و مغزیجات استفاده می گردد. این غذا معمولا به همراه مرغ درست می گردد، اما اگر دوست داشته باشید پخت آن با گوشت نیز امکان پذیر است. بعلاوه، شما به دلخواه می توانید از آجیل موردعلاقه خود در تهیه این غذا بهره ببرید. بنابراین، دست شما در تهیه این غذا باز است و اگر تمایل داشته باشید، می توانید طرز تهیه آجیل پلو را در ادامه مطالعه کنید.

طرز تهیه آجیل پلو، پلویی با همهمه آجیل ها
طرز تهیه آجیل پلو
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذاحدودا 60 تا 70 دقیقه
اندازه سختیمیانه

آجیل پلو خوشمزه و مجلسی

آجیل پلو از جمله غذاهای مقوی و پرخاصیت است. این غذا با انواع مغزیجات تهیه می گردد و طعم آن بسیار خوشمزه است. تهیه این غذا هم با گوشت قرمز و هم با گوشت مرغ امکان پذیر است و اگر طعم مرغ را دوست نداشته باشید، می توانید از گوشت قرمز بهره ببرید. بعلاوه، باید اشاره کنیم که به علت استفاده از آجیل، این غذا برای شب یلدا نیز بسیار مناسب است. در ادامه می توانید مواد لازم و مراحل تهیه این غذای خوشمزه را ببینید.

مواد لازم برای تهیه آجیل پلو

حالا که آماده درست کردن این غذای خوشمزه و پر از خاصیت هسیتد، به سراغ مواد مورد احتیاج برای تهیه آن می رویم. در نظر داشته باشید که این اندازه مواد برای تهیه آجیل پلو برای 4 نفر کافی است و همانطور که اشاره کردیم، شما می توانید بر اساس سلیقه آجیل مورد نظر خود را نیز به فهرست مواد اولیه اضافه کنید.

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سینه مرغ2 عدد
کشمش50 گرم
گردو50 گرم
زرشک50 گرم
خلال پسته50 گرم
خلال بادام50 گرم
بادام هندی50 گرم
خلال پرتقال50 گرم
هویج1 عدد میانه
پیاز1 عدد بزرگ
سیر3 حبه
شکر1 قاشق غذا خوری
زعفران دم نمودهبه اندازه لازم
کرهبه اندازه لازم
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه)به اندازه لازم

طرز تهیه آجیل پلو به صورت مرحله به مرحله

روشی که در ادامه آمده است، به شما یاری می نماید تا آجیل پلویی خوش طعم و خوشمزه داشته باشید، پس مراحل تهیه آن را مو به مو دنبال کنید:

  • مرحله اول: اولین قدم شما برای درست کردن آجیل پلو، آماده سازی مواد اولیه است. برای انجام این کار در ابتدا باید یک ظرف مناسب را انتخاب کنید و خلال پسته و بادام را درون آن بریزید. سپس به آن آب و گلاب اضافه کنید و بگذارید تا به خوبی خیس بخورند و طعم بگیرند.
  • مرحله دوم: در یک ظرف جداگانه نیز زرشک را ریخته و روی آن اندازهی کمی آب ولرم بریزید و بگذارید تا آن نیز خیس بخورد. بعلاوه خلال پرتقال نیز را خیس کنید و بعد از گذشت 20 دقیقه، دو بار آن را بجوشانید و آب آن را دور بریزید تا تلخی آن از بین برود. در یک کاسه جداگانه دیگر نیز بادام هندی را نیز خیس کنید تا نرم گردد.
  • مرحله سوم: آماده سازی مواد اولیه و خیس کردن آن تقریبا صورت گرفته و حالا باید به سراغ خرد کردن مواد اولیه بروید. در آغاز کار باید هویج را پوست بگیرد و سپس آن را با رنده درشت، رنده کنید. بعلاوه گردو را نیز بشکند و پوست بگیرد، سپس به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. در نهایت نیز برنج را با اندازهی روغن و نمک خیس کنید و بگذارید تا بماند و به سراغ درست کردن مرغ و تفت دادن آجیل ها بروید.
  • مرحله چهارم: در ابتدای کار بهتر است تا مرغ را آماده کنید، برای انجام این کار مرغ را به قطعات مربعی تقسیم نموده و در یک کاسه بریزید، سپس به آن اندازهی نمک، فلفل، زردچوبه، آبلیمو و اندازه خیلی کمی زعفران اضافه کنید و بگذارید تا 15 دقیقه درون یخچال بماند تا کاملا طعم دار گردد.
  • مرحله پنجم: در این مدت زمان به سراغ درست کردن پیاز داغ و سیر داغ بروید. برای انجام این کار باید در ابتدا پیاز و سیر را به خوبی شسته و سپس پوست بگیرید. یک تابه مناسب را انتخاب نموده و درون آن به اندازه کافی روغن بریزید و بعد از این که روغن به خوبی داغ شد، پیاز را به آن اضافه نموده و بگذارید تا سرخ گردد.
  • مرحله ششم: بعد از این که پیاز کمی سرخ شد، سیر را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کاملا سرخ شده و سبک گردد. برای این طعم پیاز و سیر داغ بهتر گردد، اندازهی زردچوبه، نمک و فلفل را نیز به پیازها اضافه نموده و مجددا تفت دهید تا عطر آن آزاد گردد.
  • مرحله هفتم: سینه مرغ طعم دار شده را از یخچال خارج نموده و به پیاز داغ اضافه کنید و بگذارید تا سرخ گردد. اگر دوست دارید تا عطر و طعم مرغ بهتر گردد، می توانید اندازهی دیگر ادویه نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا مرغ روی حرارت کمی به آرامی سرخ گردد و رنگ آن طلایی گردد و شما به سراغ سرخ کردن و آماده سازی آجیل ها بروید.
  • مرحله هشتم: به مرحله هشتم از طرز تهیه آجیل پلو رسیدیم. کار خود را با سرخ کردن هویج و طعم دار کردن آن آغاز کنید. از آن جایی که تفت دادن هویج خام ممکن است سبب سفتی آن گردد، بهتر است تا قبل از تفت دادن در ابتدا به مدت 15 دقیقه آن را آبپز کنید. سپس هویج را آبکش نموده و با اندازهی شکر، کره و زعفران تفت دهید تا طعم آن بهتر گردد. اگر دوست داشتید در نهایت کمی آبلیمو نیز به آن اضافه کنید.
  • مرحله نهم: حالاهویج را از تابه خارج نموده و خلال بادام و پسته را درون آن بریزید و با کره تفت دهید تا کمی طلایی گردد، در ادامه نیز خلال پرتقال و بادام هندی را جداگانه تفت دهید. در نهایت نیز زرشک را با کمی شکر تفت دهید تا پف کند. همین کار را برای گردو و کشمش نیز انجام دهید. دقت داشته باشید که این مواد را جداگانه تفت دهید تا با یکدیگر مخلوط نشوند و در نهایت بتوانید تزیین برنج خود را با آن انجام دهید.
  • مرحله دهم: کار شما تقریبا به سرانجام رسیده است و فقط برنج به جای مانده است. بنابراین برنجی را که از قبل خیس نموده اید، را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا به مدت زمان لازم روی حرارت بماند تا نرم گردد. بعد از این که برنج به خوبی پخت آن را با آب سرد آبکش کنید.
  • مرحله یازدهم: حالا یک قابلمه مناسب را انتخاب نموده و در کف آن کمی آب و روغن بریزید و اگر دوست داشتید از سیب زمینی یا نان برای ته دیگ بهره ببرید. سپس برنج را درون قابلمه ریخته و بگذارید تا برای 40 دقیقه دم بکشد و کاملا پخته گردد.
  • مرحله دوازدهم: زمانی که برنج کاملا پخته و آماده شد، آن را در ظرف مورد نظرتان سرو نموده و روی آن کمی کره و زعفران بریزید. سپس روی برنج را به همراه آجیل های آماده شده به صورت لایه ای تزیین نموده و در یک سمت دیگر نیز مرغ ها را بچینید. به همین سادگی آجیل پلوی شما آماده است و می توانید آن را درست نموده و نوش جان کنید.

آجیل پلو یک غذای خوشمزه و یک انتخاب عالی برای شب یلدا است و می توانید با درست کردن آن به خوبی از مهمانان خود پذیرایی کنید. البته، علاوه بر آجیل پلو، انار پلو نیز یک انتخاب فوق العاده است و اگر مواد لازم برای تهیه آجیل پلو را نداشته باشید، می توانید طرز تهیه انار پلو شیرازی را برای شب یلدا پیش ببرید.

نکاتی در خصوص درست کردن آجیل پلوی

اگر دوست دارید تا آجیل پلو را به شکل بهتر و با طعم بهتری درست کنید، نکاتی وجود دارد که دانستن آن ها خالی از لطف نیست. در ادامه ما به مهمترین نکات درطرز تهیه آجیل پلو اشاره نموده ایم:

  • در برخی از روش های تهیه آجیل پلو به این شیوه عمل می نمایند که مواد آجیل پلو را آماده نموده و در نهایت به صورت لایه لایه بین برنج ریخته و دم می گذارند، ولی مدل مجلسی این غذا به روش بالا می باشد.
  • در دستور تهیه آجیل پلو شما می توانید بر اساس ذائقه خودتان هر کدام از آجیل ها را دوست نداشید حذف کنید و آن را با آجیل دیگری جایگزین کنید.
  • برای این که طعم آجیل پلوی شما بهتر گردد و از آن جای که سرخ کردنی های زیادی دارید، بهتر است آجیل را با کره تفت دهید، با این کار هم طعم بهتری خواهد داشت و هم ترد تر خواهد بود.
  • اگر دوست داشتید به جای مرغ می توانید از گوشت قرمز یا گوشت بوقلمون نیز بهره ببرید.

آجیل پلو، پلویی با دنیای از مغزها…

طرز تهیه آجیل پلو بسیار ساده است و بنابراین، پیشنهاد می کنیم این غذا را در منوی غذایی هفتگی خود و فهرست غذاهای شب یلدا قرار دهید و آن را حتما تهیه کنید. البته، اگر احساس می کنید که تهیه آن موقع زیادی از شما می گیرد و فرصت تهیه این غذا یا سایر غذاها را در این شب ندارید، می توانید از سفارش آنلاین غذا وبلاگ نخبگان یاری بگیرید. با استفاده از این سرویس، غذای شما در کمترین زمان ممکن به محل آدرس ارسال خواهد شد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه آجیل پلو، پلویی با همهمه آجیل ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آجیل پلو، پلویی با همهمه آجیل ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید