راه جلوگیری از چاقی ناشی از پرخوری

به گزارش وبلاگ نخبگان، برخلاف آنچه اغلب به نظر می رسد این معده ما نیست که مشخص می نماید که چقدر گرسنه ایم بلکه مغز با تحلیل اطلاعات دریافتی از حس بینایی نقش مشخص کننده ای در درک ما از مقدار وعده غذایی و مقدار خوردن دارد. دانشمندان حوزه تغذیه با این دید به سراغ پژوهش های جدیدی که به جلوگیری از چاقی ناشی از پرخوری می انجامد رفتند.

راه جلوگیری از چاقی ناشی از پرخوری

مطالعه تازه نشان داد که برش دادن غذا به قطعات کوچک و پراکنده کردن قطعات در ظرف غذای تک رنگ می تواند مغز را فریب دهد تا فکر کند که خیلی بیشتر از واقعیت غذا می خوریم.

درحالی که تحقیقات قبلی نشان می داد که برش دادن غذا به قطعات کوچک تر و متعدد می تواند به کاهش وزن یاری کند، کارشناسان دانشگاه Shaanxi Normal ادعا می نمایند که چیدن با فاصله تکه های کوچک در بشقاب می تواند به افراد در تصمیم گیری منطقی تر در خصوص میزان غذا یاری کند.

بنابر گفته پژوهشگران با توجه به اینکه مطالعات قبلی نشان داده اند که میزان درک شده غذا بر مصرف تاثیر می گذارد آن ها تحقیق خود را روی چگونگی درک ما از میزان غذا متمرکز کردند.

طبق این مطالعه که در مجله Food Quality and Preference منتشر شد، این امر به این علت است که وعده های غذایی بیشتر افراد بر اساس میزان وعده غذایی و محتویات بشقاب غذا معین می گردد تا میزانی که احساس سیری یا گرسنگی کنیم.

کارشناسان از شرکت نمایندگان در این پژوهش خواستند تا 60 تصویر از شکلات های تخته ای از 60 تا 200 گرمی را که به قطعات متفاوت بریده شده بودند، ببینند.

به شرکت نمایندگان عکس های متعددی از یک تخته شکلات 100 گرمی نشان داده شد که به 9 تا 16 قطعه بریده شده بود. تصاویر مختلف تکه های شکلات را در یک بشقاب به هم چسبیده نشان می داد، درحالی که بقیه با فاصله هایی در بین آن ها در بشقاب پخش شده بودند.

تجربه نشان داد که حتی اگر همه شکلات ها به یک میزان بودند شرکت نمایندگان فکر می کردند 16 تکه شکلات از نمونه 9 تکه ای بزرگ تر و بیشتر است.

دانشمندان بعلاوه دریافتند که وقتی تکه های شکلات در سراسر بشقاب پخش شده بود، حتی اگر وزن ها دقیقا یکسان بود، شرکت نمایندگان تصور می کردند تکه های شکلات بیشتری وجود دارد.

آن ها این تصور را مطرح کردند که پخش کردن غذا در بشقاب را می توان بیشتر به لطف فضای سفید روی بشقاب درک کرد.

محققان به این نتیجه رسیدند که برش دادن غذا به قطعات کوچک تر و پخش تکه های آن در بشقاب، پرهیز از پرخوری را آسان تر می نماید.

مصرف بیش از حد مواد غذایی ارتباط تنگاتنگی با افزایش وزن، چاقی و اختلالات مزمن مختلف دارد. مصرف کالری روزانه افراد به تدریج از دهه 1970 تا اوایل قرن 21 افزایش یافته است. هنگامی که کالری دریافتی روزانه 50 تا 100 کیلوکالری افزایش یابد، این افزایش جزئی ممکن است در طول زمان منجر به چاقی گردد.

منبع: فوت و فن / independentpersian.com

به "راه جلوگیری از چاقی ناشی از پرخوری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه جلوگیری از چاقی ناشی از پرخوری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید